Laat je zien bij de bushalte

Algemeen

WIERDEN - “Niet alleen voor de wachtende reizigers is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Ook voor de buschauffeurs is het fijn als reizigers zichzelf op tijd én goed laten zien. Zo kunnen chauffeurs op tijd stoppen. Daarnaast blijft reizen met de bus in donkere tijden zo veilig mogelijk voor iedereen. De makkelijkste manier om jezelf zichtbaar te maken, is door te zwaaien met de zaklamp van je telefoon.

Busreizigers die bij een halte staan te wachten, hebben niet altijd door dat ze niet goed zichtbaar zijn voor de buschauffeurs. Remco Hagen is buschauffeur bij Keolis. “Op de fiets is het heel normaal om jezelf goed te laten zien in het donker. Je doet de lampen aan. Maar wanneer je in het donker bij een bushalte staat, beseft niet iedereen dat dit voor de chauffeur vaak lastig is om te zien. Bijvoorbeeld wanneer het regent. Of als de bushalte niet verlicht is. Soms vraag ik een reiziger om eens mee te kijken of er mensen bij de volgende bushalte staan. Ze zijn dan vaak verbaasd over hoe lastig dat te zien is. Dus daarom, laat je zien! Want we nemen je natuurlijk graag mee!”

Met een campagnevideo, te zien op www.youtube.com/watch?v=4EH8HP2hC1k, probeert Twents dit duidelijk te maken aan iedereen.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 20 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58