Afbeelding
Foto:

Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne Wierden

Nieuws

WIERDEN - De Brandweer Twente is in 2021 gestart met het vervangen van haar tankautospuiten. De tankautospuit, het basisvoertuig en afgekort TS, wordt gebruikt bij inzetten voor brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. De kazerne in Wierden krijg op vrijdag 26 april haar nieuwe auto.

Compleet nieuwe vloot

De nieuwe voertuigen vervangen de huidige TS’en, die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn. Sinds 2021 is een deel van de Twentse vloot al vervangen. Sinds november afgelopen jaar werden op nog 16 kazernes de tankautospuit vervangen. Wierden is de laatste kazerne die een nieuwe TS in ontvangst neemt en daarmee zijn alle 29 Twentse kazernes voorzien van het nieuwe type voertuig.

Welkom in Wierden

De korpsleiding draagt op vrijdagavond 26 april, in aanwezigheid van de burgemeester van Wierden Doret Tigchelaar, om 20.00 uur de nieuwe TS officieel over aan de korpsleden van kazerne Wierden. De brandweerkazerne in Wierden is een kazerne van waaruit de brandweervrijwilligers uitrukken. De kazerne telt 22 vrijwilligers en heeft jaarlijks zo’n 140 uitrukken. Het personeel van Wierden is enthousiast over de nieuwe auto: “Het nieuwe voertuig is voorzien van de nieuwste technieken en materialen waardoor wij nog veiliger kunnen werken. Daarnaast zijn alle TS’en in Twente nu uniform, waardoor de voertuigen ook makkelijk uit te wisselen zijn.”, vertelt kazernecoördinator Hilde Slagers.

Uniek voertuig

De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes. Zo zijn ze van hydraulisch redgereedschap overgegaan naar accu aangedreven gereedschap, dat veel hanteerbaarder is. Het voertuig is zo efficiënt mogelijk ingericht. Daarnaast is de ruime manschappencabine kenmerkend, hier is plek voor in totaal zeven personen. De bepakking en de materialen, die bij het begin van een inzet nodig zijn, hebben een plek gekregen in de manschappencabine. Zo kunnen de brandweermensen de inzet zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Niet alleen het voertuig, maar ook de bepakking is nieuw. Een groot deel van deze materialen is geleverd door Twentse ondernemers.

Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 2 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 22 uur geleden
Afbeelding
Democratiefabriek: vrede, democratie en burgerschap gisteren
Afbeelding
Gemeente Wierden wil bewustwording creëren tijdens de Twentse Waterweken 30 apr, 13:57
Afbeelding
Creatieve workshops in de meivakantie bij Kaliber 30 apr, 11:57
Tijdens de zomermaanden houdt de bridgeclub op de maandagavond de zomeravond bridgedrives.
Bridgen bij BC Klaver Vier in de zomermaanden 30 apr, 10:00
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 30 apr, 08:00
Symbolische start bouw Wederstaete met vlagceremonie door kopers.
Feestelijke start van de bouw bij nieuwbouw Wederstaete Wierden 30 apr, 07:53