Dames Badminton in Wierden telt momenteel 17 leden, maar meer leden zijn welkom.
Dames Badminton in Wierden telt momenteel 17 leden, maar meer leden zijn welkom.

‘Gezellig en sportief’

Sport

WIERDEN - In sporthal ‘n Dikken in Wierden wordt elke dinsdagmorgen recreatief badminton gespeeld door een aantal vrouwen uit Wierden en regio. Tussen 8.40 uur en 9.45 uur spelen de leden drie potjes van twintig minuten, twee tegen twee. Om de twintig minuten wisselen zij en op die manier spelen ze steeds weer met en tegen andere dames. “Nieuwe leden zijn van harte welkom”, laten de badmintonners weten.

De Dames Badminton bestaat al circa 45 jaar. Momenteel telt zij 17 leden. De vereniging kende vele, goede jaren met een stabiel aantal leden. Maar de laatste jaren werd het ledenaantal minder, doordat een aantal dames zijn gestopt vanwege de gezondheid. “Gelukkig zijn er een tijdje geleden wel weer een paar nieuwe leden bijgekomen, maar we kunnen zeker nog meer dames gebruiken”, aldus Ingrid Bremmer, coördinator Dames Badminton. 

Veel jongere mensen werken tegenwoordig maar toch schijnen ook velen niet te weten dat er zo’n leuke badmintonclub in Wierden bestaat die in de ochtenduurtjes actief is. “Niet iedereen werkt natuurlijk op dinsdag en velen willen juist op hun vrije dag of dagen wel iets aan sport doen. We hebben tevens een paar leden uit Rijssen. We spelen aan het begin van de ochtend zodat je daarna nog de hele dag tijd hebt voor andere dingen. Dat ervaren de leden zeker als prettig.”

Sociale contacten

De Dames Badminton houdt zich naast deze sport tevens bezig met een aantal gezellige activiteiten. Elke eerste dinsdagochtend van de maand gaat een aantal dames, na de badminton, met elkaar koffie drinken in het dorp. Goed voor de sociale contacten en gezelligheid. “Aan het eind van het seizoen wanneer de zomervakantie begint, gaan we gezellig ergens uiteten. Tijdens de herfst-, voorjaars- en meivakantie wordt er gewoon doorgespeeld maar in de zomervakantie niet. “Soms gebeuren er mooie dingen, soms minder mooie dingen bij iemand persoonlijk. Dan hebben we ook aandacht voor elkaar en sturen we bijvoorbeeld een kaartje of brengen een bloemetje. Dat is, naast sporten, ook heel belangrijk”, menen de leden unaniem.

Belangstellenden kunnen eens komen kijken of vrijblijvend meedoen (racket is aanwezig, zelf zorgen voor zaalschoenen). Neem voor meer informatie contact op moet Ingrid Bremmer (T: 06- 10261504) of info bij de sporthal ’n Dikken.

Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 4 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 14 uur geleden
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 2 mei, 12:04
Afbeelding
Democratiefabriek: vrede, democratie en burgerschap 2 mei, 09:46
Afbeelding
Gemeente Wierden wil bewustwording creëren tijdens de Twentse Waterweken 30 apr, 13:57
Afbeelding
Creatieve workshops in de meivakantie bij Kaliber 30 apr, 11:57
Tijdens de zomermaanden houdt de bridgeclub op de maandagavond de zomeravond bridgedrives.
Bridgen bij BC Klaver Vier in de zomermaanden 30 apr, 10:00
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 30 apr, 08:00