Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder. Foto:

Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie

Sport

WIERDEN -Geïnteresseerd om samen in een groep te wandelen en tegelijkertijd te werken aan de conditie en gezondheid? Doe dan vanaf woensdag 15 mei mee aan de Wandelchallenge.

De Wandelchallenge start elke woensdag om 9.30 uur vanaf De Welle aan de Dokter G.H. Beensweg 21 te Wierden. Met name beginnende wandelaars worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

De Wandelchallenge is verbonden aan de Nationale Diabetes Challenge, een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. In de gemeente Wierden wordt de Wandelchallenge georganiseerd door De Welle in samenwerking met Ambulare. Iedereen die in een gezellige groep wil beginnen met wandelen kan hieraan meedoen. Er wordt gestart met een korte afstand die elke week wat langer wordt. Deelname aan de Wandelchallenge kost 25 euro. Dit is inclusief koffie/thee. Na 20 weken wordt de Wandelchallenge eind september afgesloten met een feestelijke wandeltocht.

De wandelaars worden begeleid door fysiotherapeuten, leefstijlcoaches van De Welle en wandelmaatjes van Ambulare. Zij zorgen ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan meedoen. Een oud-deelnemer zegt hierover: “Het mooie is dat er met iedereen rekening wordt gehouden. Ik ben niet zo snel, maar kon goed in mijn eigen tempo meekomen. We liepen in meerdere groepjes, zodat het ook voor wandelaars die sneller waren leuk bleef. Ik kan het iedereen aanraden om mee te doen met de Wandelchallenge. Het gaat niet alleen om bewegen maar ook dat je het samen met anderen doet.”

Informatiebijeenkomst

Er wordt op woensdag 1 mei om 10.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in de bibliotheek van Wierden. Er kan dan alvast kennis worden gemaakt met de wandelbegeleiders en andere deelnemers. Nog twijfels over deelname? Kom ook dan geheel vrijblijvend langs en beslis daarna. Bij voldoende belangstelling vanuit Enter, wordt er gekeken of er ook vanuit deze plaats een groep kan worden opgezet. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl of telefonisch bij De Welle: 0546-571693. Rechtstreeks aanmelden kan ook via www.nationalediabeteschallenge.nl/wierden.

Afbeelding
Gemeente Wierden wil bewustwording creëren tijdens de Twentse Waterweken 19 uur geleden
Afbeelding
Creatieve workshops in de meivakantie bij Kaliber 21 uur geleden
Tijdens de zomermaanden houdt de bridgeclub op de maandagavond de zomeravond bridgedrives.
Bridgen bij BC Klaver Vier in de zomermaanden 23 uur geleden
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden gisteren
Symbolische start bouw Wederstaete met vlagceremonie door kopers.
Feestelijke start van de bouw bij nieuwbouw Wederstaete Wierden gisteren
Team 2, 4 en 6 speelden thuis.
Een laatste ronde met verrassingen 29 apr, 19:57
Afbeelding
Gezellige rommelmarkt Koningsdag FOTO'S 29 apr, 17:53
Burgemeester Doret Tigchelaar samen met de 12 inwoners die een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mochten nemen.
Lintjesregen in de gemeente Wierden 29 apr, 13:51