Afbeelding

Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling

Algemeen

WIERDEN - “Ik vind het een heel gezellige groep”, vertelde één van de deelnemers van de Nationale Diabeteschallenge in Wierden. Samen met 19 andere wandelaars sloot ze woensdag met een tocht van 5 kilometer deze wandelchallenge af. 

Maar liefst 20 weken lang werd er wekelijks gewandeld, onder begeleiding van wandelmaatjes van Ambulare en één van de leefstijlcoaches van de Welle. “Wat is het goed om te zien hoe deze wandelaars vooruit zijn gegaan. De korte rondjes werden steeds langer”, vertelt Kayra Rodijk, leefstijlcoach bij stichting de Welle. 

In de afgelopen jaren heeft de Nationale Diabeteschallenge de positieve effecten van bewegen op het leven met diabetes aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers beter in hun vel zitten, afvallen en vaak minder medicatie nodig hebben.

Deelnemers aan de Nationale Diabeteschallenge rapporteren een betere kwaliteit van leven en hebben meer sociale contacten gekregen. De Nationale Diabetes Challenge biedt dus een laagdrempelige, veilige en effectieve opstap naar beweging. Kayra Rodijk, leefstijlcoach bij stichting de Welle: “Wat is het goed om te zien hoe deze wandelaars vooruit zijn gegaan. De korte rondjes werden langer, de contacten in de groep werden hechter, de betrokkenheid bij elkaar groter. Wandelen doet zoveel voor je, dat hebben deze wandelaars ervaren. We zijn overtuigd dat wandelen een geweldig medicijn is.”

Niet alle deelnemers hebben diabetes, ook anderen waren welkom. “De Nationale Diabeteschallenge kan ook een mooi opstapje zijn om nieuwe wandelmaatjes te vinden. Het streven is dat de wandelaars wandelen als nieuwe gewoonte vasthouden. Daarom zijn we ook zo blij met de ondersteuning van de wandelmaatjes van Ambulare. Een groot deel van de groep gaat met de wandelbegeleiders verder bij één van de vaste wandelgroepen van Ambulare”, vertelt Kayra.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 22 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58