Afbeelding

Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling

Algemeen

WIERDEN - “Ik vind het een heel gezellige groep”, vertelde één van de deelnemers van de Nationale Diabeteschallenge in Wierden. Samen met 19 andere wandelaars sloot ze woensdag met een tocht van 5 kilometer deze wandelchallenge af. 

Maar liefst 20 weken lang werd er wekelijks gewandeld, onder begeleiding van wandelmaatjes van Ambulare en één van de leefstijlcoaches van de Welle. “Wat is het goed om te zien hoe deze wandelaars vooruit zijn gegaan. De korte rondjes werden steeds langer”, vertelt Kayra Rodijk, leefstijlcoach bij stichting de Welle. 

In de afgelopen jaren heeft de Nationale Diabeteschallenge de positieve effecten van bewegen op het leven met diabetes aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers beter in hun vel zitten, afvallen en vaak minder medicatie nodig hebben.

Deelnemers aan de Nationale Diabeteschallenge rapporteren een betere kwaliteit van leven en hebben meer sociale contacten gekregen. De Nationale Diabetes Challenge biedt dus een laagdrempelige, veilige en effectieve opstap naar beweging. Kayra Rodijk, leefstijlcoach bij stichting de Welle: “Wat is het goed om te zien hoe deze wandelaars vooruit zijn gegaan. De korte rondjes werden langer, de contacten in de groep werden hechter, de betrokkenheid bij elkaar groter. Wandelen doet zoveel voor je, dat hebben deze wandelaars ervaren. We zijn overtuigd dat wandelen een geweldig medicijn is.”

Niet alle deelnemers hebben diabetes, ook anderen waren welkom. “De Nationale Diabeteschallenge kan ook een mooi opstapje zijn om nieuwe wandelmaatjes te vinden. Het streven is dat de wandelaars wandelen als nieuwe gewoonte vasthouden. Daarom zijn we ook zo blij met de ondersteuning van de wandelmaatjes van Ambulare. Een groot deel van de groep gaat met de wandelbegeleiders verder bij één van de vaste wandelgroepen van Ambulare”, vertelt Kayra.

!
Afbeelding
Truien van basic tot trendy 14 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 1 dec, 18:12
Afbeelding
Bibliotheek Wierden heeft nu een eigen BasisLab 1 dec, 09:36
Afbeelding
Extra aanvraagronde voor Sociale Hypotheek 30 nov, 19:58
Afbeelding
De Historische Kring heeft diverse activiteiten 30 nov, 18:31
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 30 nov, 12:15
Afbeelding
Gratis groentezaden voor BSO’s en basisscholen uit Overijssel 30 nov, 07:48
Afbeelding
De Welle houdt dit jaar weer de Kerstkaartenactie 29 nov, 19:35