Afbeelding

Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling

Algemeen

WIERDEN - “Ik vind het een heel gezellige groep”, vertelde één van de deelnemers van de Nationale Diabeteschallenge in Wierden. Samen met 19 andere wandelaars sloot ze woensdag met een tocht van 5 kilometer deze wandelchallenge af. 

Maar liefst 20 weken lang werd er wekelijks gewandeld, onder begeleiding van wandelmaatjes van Ambulare en één van de leefstijlcoaches van de Welle. “Wat is het goed om te zien hoe deze wandelaars vooruit zijn gegaan. De korte rondjes werden steeds langer”, vertelt Kayra Rodijk, leefstijlcoach bij stichting de Welle. 

In de afgelopen jaren heeft de Nationale Diabeteschallenge de positieve effecten van bewegen op het leven met diabetes aangetoond. Onderzoek laat zien dat deelnemers beter in hun vel zitten, afvallen en vaak minder medicatie nodig hebben.

Deelnemers aan de Nationale Diabeteschallenge rapporteren een betere kwaliteit van leven en hebben meer sociale contacten gekregen. De Nationale Diabetes Challenge biedt dus een laagdrempelige, veilige en effectieve opstap naar beweging. Kayra Rodijk, leefstijlcoach bij stichting de Welle: “Wat is het goed om te zien hoe deze wandelaars vooruit zijn gegaan. De korte rondjes werden langer, de contacten in de groep werden hechter, de betrokkenheid bij elkaar groter. Wandelen doet zoveel voor je, dat hebben deze wandelaars ervaren. We zijn overtuigd dat wandelen een geweldig medicijn is.”

Niet alle deelnemers hebben diabetes, ook anderen waren welkom. “De Nationale Diabeteschallenge kan ook een mooi opstapje zijn om nieuwe wandelmaatjes te vinden. Het streven is dat de wandelaars wandelen als nieuwe gewoonte vasthouden. Daarom zijn we ook zo blij met de ondersteuning van de wandelmaatjes van Ambulare. Een groot deel van de groep gaat met de wandelbegeleiders verder bij één van de vaste wandelgroepen van Ambulare”, vertelt Kayra.

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00