Afbeelding

Geef elkaar de ruimte deze zomervakantie

Algemeen

Het is deze week tropisch warm in Wierden. We zijn daarom allemaal wat vaker buiten, de ramen zijn open en je krijgt meer mee van de leefgeluiden en gezelligheid bij buurtgenoten. Maar ook neemt het aantal meldingen van overlast toe in de zomer. Geef elkaar de ruimte, zo is de boodschap van gemeenten en politie.

WIERDEN - Hoewel Wierdenaren over het algemeen respectvol met elkaar omgaan als goede noabers, zien we ook hier in de zomer wat vaker de irritaties opborrelen. Zeker de afgelopen twee jaar, toen iedereen dichter bij huis was door de coronaperiode, waren de lontjes wel eens wat korter.

Het advies bij buurtbemiddelaars is dan ook om spanningen snel in de kiem te smoren. Wat voor de één gezellig is, kan een ander zich mateloos aan storen. Ga op tijd het gesprek aan met buren om overlast te beperken en te voorkomen dat dingen erger worden. Trek ook op tijd aan de bel bij buurtbemiddelaars of politie. Buurtbemiddeling zit al enkele jaren in de lift. Dit is ook te danken aan de bekendheid van buurtbemiddeling die in meer en meer steden van start ging.

!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 1 uur geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 3 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 15 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 17 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 21 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01