De WIEZO Nijwald ATB Tour gaat op zaterdag 16 juli ook langs de Regge.
De WIEZO Nijwald ATB Tour gaat op zaterdag 16 juli ook langs de Regge.

‘De gezelligste mountainbike tour’

Algemeen

WIERDEN - Na een onderbreking van twee jaar kan de vierde WIEZO Nijwald ATB Tour weer doorgang vinden. “Op zaterdag 16 juli vindt de gezelligste mountainbike tour plaats. De start- en finishlocatie is dit jaar bij Bodyfit, Nijverheidsstraat 7 in Wierden. Er kan tussen 8.30 uur en 10.00 uur worden gestart voor deze mooie gevarieerde tocht”, aldus de organisatie. 

Naast delen van de vaste ATB-route bevat de route ook leuke ontdekkingen, zelfs voor inwoners van Wierden. Een aantal gedeeltes van deze route zijn normaal niet toegankelijk, pak dus je mountainbike en fiets mee. Dit is een unieke kans om mooie stukjes Wierden te verkennen op de mountainbike zoals Landgoed den Vossenbosch en stukken langs de Regge. Daarnaast zijn er leuke elementen ingebouwd zoals fietsen dwars door Bodyfit sportschool, cafés, stal, manege en winkel. Tijdens de tocht worden foto- en filmopnames gemaakt zodat men later via social media nog eens kan terugkijken actiefoto’s van dit evenement.

De deelnemers kunnen kiezen uit een route van 33 km, 47 km of 61 km en voor de jeugd is er een ‘Kids route’ van 21 km uitgezet. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis aan dit evenement deelnemen. Dankzij diverse lokale sponsors worden zij onderweg op de ijs/skeelerbaan getrakteerd op een ijsje en gaan ze, na de finish, naar huis met een medaille en foto.

Inschrijving voor deze tocht vindt plaats bij de start, er is geen voorinschrijving. De kosten bedragen 7,- euro (5,- euro voor NTFU leden). Voor NTFU leden is scan & go aanwezig voor een snelle doorstroming bij het inschrijven. Na afloop is er een drankje voor de deelnemers bij Bodyfit. De laatste mededelingen en details zijn te vinden op de Facebookpagina van ATB Route Wierden www.facebook.com/ATB.Wierden

De organisatie verzoekt deelnemers om zoveel mogelijk met de fiets naar de start bij Bodyfit te komen. Kom je van ver, parkeer dan de auto op een carpoolplaats, bij de sporthal of bij het station, en fiets alvast een stukje naar de start.

De WIEZO Nijwald ATB Tour wordt georganiseerd door de Stichting ATB Route Wierden, een samenwerking van de wielerclubs FNK, R3, WCT en serviceclubs Rotary en Lions. De stichting heeft als doel de ATB-route rondom Wierden te onderhouden, verbeteren en het gebruik te stimuleren.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 22 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58