Afbeelding

Bijenstal Akkerwal viert lustrum

Algemeen

WIERDEN - De Open Imkerijdagen werden afgelopen weekend gehouden. Ook de Bijenvereniging Wierden Enter deed hieraan mee en opende zowel op zaterdag als op zondag Bijenstal Akkerwal voor het publiek.

Voor de bijenvereniging was het 85-jarig bestaan van de vereniging en het 5-jarig bestaan van de bijenstal ook het moment om twee informatieborden te plaatsen bij de bijenstal. Op het ene bord staat informatie over de wilde bij en op het andere bord over de honingbij.

Bij Bijenstal Akkerwal kunnen leden van Bijenvereniging Wierden Enter, die bijvoorbeeld zelf geen ruimte hebben, een bijenkast plaatsen. Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van deze plek en het 85-jarig bestaan van de Bijenvereniging Wierden Enter onthulde Yvonne Eggink namens het bestuur twee informatieborden aan het begin van de Open Imkerijdagen.

Tijdens de open dag op zaterdag vertelde Chiel Alberts, lid van de bijenvereniging, over het leven van de bijen en over de bijenstal. Zo vertelt hij dat bijen naar het licht toe vliegen, dus dat men in de wat donkerdere bijenstal niet bang hoeft te zijn voor de bijen. Verder vertelt hij dat bijen alleen uit verdediging steken. Over de kasten zegt hij dat deze uit verschillende lagen opgebouwd zijn. In het onderste deel wordt gezorgd voor het nageslacht en in het bovenste deel wordt de honing opgeslagen. “De honing wordt uit de kast gehaald en vervangen door een suikeroplossing. Bij lage temperaturen kristalliseert de honing en is het voor bijen geen makkelijke voedselbron meer.” Meer weten over de bijen? “Kom gerust binnen als er iemand bij de bijenstal is. Ik ken geen bijenhouder die niet graag over de bijen vertelt!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58