<p>Na de eerste try-out reageerde het publiek enthousiast op de klanken en het ballet van ‘Bells of Paradise’.</p>

Na de eerste try-out reageerde het publiek enthousiast op de klanken en het ballet van ‘Bells of Paradise’.

Try-out voorstelling van Harmonie Sint Jan

WIERDEN - Het A-orkest van Harmonie Sint Jan is volop bezig met de voorbereidingen voor haar optreden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op donderdag 14 juli.

In het bijzijn van componist Eduard de Boer hield Harmonie Sint Jan zondag 12 juni samen met het ballet van de vooropleiding Dans van Artez en de talentenklas van Kaliber Kunstenschool haar eerste try-out. Het publiek reageerde enthousiast op de klanken en het ballet van ‘Bells of Paradise’. De klanken van Japanse wind chimes (windgong) zorgen in de compositie tegen een achtergrond van steeds wisselende tonaliteiten en klankvelden voor een betoverende atmosfeer in overeenstemming met het verhaal van het Japanse sprookje, dat door de balletdansers onder leiding van Nada Belada prachtig vertolkt wordt.

Het gezelschap zal de komende weken gebruiken om met de aanwijzingen en tips van de componist de puntjes op de i te zetten. Op zaterdag 9 juli om 19.30 uur is er nogmaals een try-out in Scholengemeenschap het Noordik in Almelo. Iedereen die “Bells of Paradise” wil zien en horen is welkom.

Meer berichten