Bomenliefhebbers gezocht voor ‘van zaadje tot boom’

TWENTE - Na een succesvolle pilot gaan dit jaar 23 basisscholen in Overijssel van start met het project ‘Van zaadje tot boom’. In dit project verzorgen leerlingen hun eigen boompje. Natuur en Milieu Overijssel zoekt bomenliefhebbers, -specialisten of -kenners die de basisscholen willen inspireren en begeleiden. De zogenaamde bomenconsulent biedt de scholen een lespakket aan van lesbrieven, werkbladen en educatieve filmpjes en begeleidt de leerlingen in het traject ‘van zaadje tot boom’. 

Met het educatieve project worden kinderen op een interactieve manier betrokken bij het onderwerp bomen. Zo leren ze wat een boom nodig heeft om goed te kunnen groeien en hoe ze een boom goed kunnen verzorgen. Ook ontdekken ze waarom bomen zo belangrijk zijn voor een gezonde aarde en voor onze eigen gezondheid. Op de Nationale Boomfeestdag op 10 november gaan de door de leerlingen opgekweekte boompjes de grond in.

Bomenconsulenten zijn vrijwilligers die de scholen begeleiden in het educatieve project. “De ideale bomenconsulent kan leuk vertellen over bomen en neemt kinderen mee in de wondere wereld van bomen en het belang van bomen”, aldus coördinator Peter Adema van Natuur en Milieu Overijssel. Voor aankomend bomenconsulenten staat een interessante training en inspiratiesessie op het programma.

Interesse om boomconsulent te worden of meer weten? Neem dan contact op met Peter Adema via p.adema@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Meer berichten