Afbeelding

Bomenliefhebbers gezocht voor ‘van zaadje tot boom’

Algemeen

TWENTE - Na een succesvolle pilot gaan dit jaar 23 basisscholen in Overijssel van start met het project ‘Van zaadje tot boom’. In dit project verzorgen leerlingen hun eigen boompje. Natuur en Milieu Overijssel zoekt bomenliefhebbers, -specialisten of -kenners die de basisscholen willen inspireren en begeleiden. De zogenaamde bomenconsulent biedt de scholen een lespakket aan van lesbrieven, werkbladen en educatieve filmpjes en begeleidt de leerlingen in het traject ‘van zaadje tot boom’. 

Met het educatieve project worden kinderen op een interactieve manier betrokken bij het onderwerp bomen. Zo leren ze wat een boom nodig heeft om goed te kunnen groeien en hoe ze een boom goed kunnen verzorgen. Ook ontdekken ze waarom bomen zo belangrijk zijn voor een gezonde aarde en voor onze eigen gezondheid. Op de Nationale Boomfeestdag op 10 november gaan de door de leerlingen opgekweekte boompjes de grond in.

Bomenconsulenten zijn vrijwilligers die de scholen begeleiden in het educatieve project. “De ideale bomenconsulent kan leuk vertellen over bomen en neemt kinderen mee in de wondere wereld van bomen en het belang van bomen”, aldus coördinator Peter Adema van Natuur en Milieu Overijssel. Voor aankomend bomenconsulenten staat een interessante training en inspiratiesessie op het programma.

Interesse om boomconsulent te worden of meer weten? Neem dan contact op met Peter Adema via p.adema@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 12 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 17 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58