Duo-toernooi Effekt’74 een succes

WIERDEN - Na afloop van de reguliere competitie heft de tafeltennisvereniging Effekt ‘74 een intern toernooi georganiseerd. In deze duo-competitie spelen teams van twee personen vijf wedstrijden: vier enkelspelen en een dubbelspel. Er hebben zich 10 teams ingeschreven en afgelopen week werden de laatste wedstrijden van de voorronde gespeeld. Omdat in elk van de wedstrijden het eventuele verschil in sterkte tussen de spelers wordt gecompenseerd (de minder sterke spelers krijgen een aantal punten voor) is elke wedstrijd spannend. En van clubgenoten wil je natuurlijk nooit verliezen, dus in de wedstrijden gaat het er fanatiek aan toe.

De duo-competitie wordt komende vrijdag 24 juni afgesloten met een grote finale-ronde. Alle duo’s spelen dan hun wedstrijden om te bepalen op welke plaats ze zullen eindigen. De strijd om de eerste plaats gaat tussen het duo Lars Hubbelmeijer en Peter Waenink tegen de outsiders René Kamp en Gerian te Wierik. Het zou leuk zijn als er veel toeschouwers zijn. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur in sportzaal Het Noordbroek aan de Marjoleinlaan.

Na afloop zullen de kampioenen van de duo-competitie worden gehuldigd, evenals de kampioensteams uit de voorjaarscompetitie. Daarna wordt het seizoen voor de meesten afgesloten met een groot feest. Een aantal spelers komt echter de volgende dag nog in actie tijdens de afdelingskampioenschappen die georganiseerd worden in de IISPA hal in Almelo. Ook hier zijn toeschouwers de hele dag welkom (de wedstrijden duren van 9.30-18.00 uur).

Meer berichten