Bomen en plantmateriaal voor deel van de kostprijs

WIERDEN - Inwoners uit het buitengebied van de Gemeente Wierden kunnen bomen en plantmateriaal aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs. Deze bomen kunnen opgehaald worden op de Boomdeeldag op 10 december. De provincie Overijssel, Landschap Overijssel, Landschapsvereniging de Reggestreek en de gemeente Wierden delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van een kwart van de totale kosten. 

Inwoners uit het buitengebied van de gemeente kunnen plantmateriaal en bomen aanvragen tot 30 juli. Inwoners betalen zelf een kwart van de kosten. De rest wordt betaald door de provincie en de gemeente. De eigen bijdrage voor inwoners ligt tussen 37,50 en 250,- euro. Met een plek voor bomen en/of bosplantsoen kan de lokale biodiversiteit en de landschapsstructuur versterkt worden. Dit kan in een klein landschapselement of op het erf.

Een aanvraag indienen kan tot 30 juli via www.landschapoverijssel.nl/boomdeeldag. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen. De eigen bijdrage is maximaal 250,- euro. Driekwart van het totale bedrag met een maximum van 1000,- euro wordt door de provincie en gemeente aangevuld. Op zaterdag 10 december 2022 kan het plantmateriaal door inwoners van de gemeente Wierden opgehaald worden, er wordt later gecommuniceerd waar dat zal plaatsvinden.

Wethouder Johan Coes: “Bomen en bosplantsoen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en zeker ook het landschap van onze gemeente en provincie. Mooi dat we op deze manier samen met inwoners van ons buitengebied kunnen bijdragen aan een groenere gemeente.”

Deze ‘Iedereen een Boom-actie’ is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. 

Meer berichten