Afbeelding

Ga al wandelend met elkaar in gesprek over autisme

Algemeen

TWENTE - “Samen wandelen voelt goed”, aldus Evenmens. “We komen allemaal voor hetzelfde en we begrijpen elkaar.” Evenmens organiseert wandelingen voor ouders van kinderen met autisme. Maar ook wandelingen voor partners van een volwassene met autisme! Op woensdag 22 juni is er een gezamenlijk avondwandeling. 

Evenmens nodigt een ieder met een partner of kind met autisme uit om mee te wandelen. “Samen wandelen biedt de mogelijkheid elkaar tips te geven en het levert nieuwe inzichten op. Veel dingen vallen op hun plek nadat er een diagnose gesteld is, maar daarnaast zijn er ook onzekerheden. Hoe verder? Waarom heb ik het niet eerder gezien? Hoe ga ik ermee om en moet ik nu anders met hem / haar communiceren en hoe dan? Om antwoord op deze vragen te krijgen, gaan we al wandelend met elkaar in gesprek over dat wat er op dat moment speelt. Natuurlijk zijn er ook veel positieve momenten, er zijn momenten dat je samen lacht en bij volwassenen is een moment geweest dat u verliefd werd op uw partner, blijf ook de mooie momenten koesteren.”

De eerstvolgende wandeling vindt plaats op woensdag 22 juni vanaf de parkeerplaats van restaurant de Sallandse Berg, Grotestraat 285 in Nijverdal. Tijd: verzamelen vanaf 18.45 uur en vertrekken om 19.00 uur. Na afloop wordt er gezamenlijk een kop koffie gedronken en rond 21.00 uur is de afsluiting.

“Bent u ook ouder van een kind met autisme? Of heeft u een partner met autisme? Meld u dan aan voor deze ontspannende wandeling bij Evenmens, informele zorg voor elkaar.” Aanmelden kan online: www.evenmens.nl/wandelingenass. Of bel Herma Spoolder, tel. 06 36 40 38 98.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58