"Uit liefde gemaakt" verkoopt allerlei baby-artikelen op de kerkpleinmarkt.
"Uit liefde gemaakt" verkoopt allerlei baby-artikelen op de kerkpleinmarkt.

‘Uit liefde gemaakt’ staat op de Kerkpleinmarkt

Algemeen

ENTER - De groep vrijwilligers van “Uit liefde gemaakt” staat op 21 mei op de kerkpleinmarkt. “Het is het eindelijk zo ver, de kerkpleinmarkt en de Ganzenmarkt mogen weer. Hier zijn wij als “Uit liefde gemaakt” twee jaar geleden voor begonnen. En nu kunnen we eindelijk al onze mooie handgemaakte creaties verkopen op de plek waar het voor begonnen is, de kerkpleinmarkt.” 

De afgelopen twee jaar is “Uit liefde gemaakt” gegroeid naar een groep van 22 vrijwilligers in de leeftijd van 30 tot 90+. Wanneer het nieuwe dienstencentrum klaar en in gebruik is, willen ze een inloopochtend, -middag of -avond gaan houden. Tijdens deze inloop kan dan samen worden gehandwerkt, maar mensen uit het dorp kunnen ook binnen komen lopen voor een bakkie koffie en/of praatje. 

“We zijn als vrijwilligers interkerkelijk, iedereen die wil mag meedoen. De vrijwilligers mogen meebeslissen naar welk goed doel het geld van de opbrengst van onze creaties gaat. De opbrengst gaat naar plaatselijke of regionale goede doelen, we willen binding hebben met het doel waar we de opbrengst aan schenken. Nu is de opbrengst voor de Hervormde kerk in Enter.”

De afgelopen twee jaar hebben ze meerdere keren geprobeerd om hun creaties aan klanten, dorpsgenoten en andere belangstellende te laten zien. Op één garage sale na lukte dat door de coronaregels niet. Maar nu mag en kan de kerkpleinmarkt weer doorgaan. “Uit liefde gemaakt hoopt op 21 mei met drie goed gevulde kramen op de kerkpleinmarkt bij de Hervormde kerk in Enter te staan. Eén kraam zal worden ingericht met allemaal baby-artikelen. Een tweede kraam wordt gevuld met poppenartikelen en de derde met aanbiedingen en koopjes, van alles wat.

“Uit liefde gemaakt” verkoopt onder meer gehaakte dekens, babyartikelen (zoals een aantal nieuwe babynestjes) en natuurlijk heel veel spullen voor de poppenmoeders en vaders zoals een groot assortiment poppenkleertjes. De opbrengst is na aftrek van de kosten voor het nieuwe dienstencentrum bij de Hervormde kerk in Enter.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 21 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58