De kaart met de aangedragen locaties voor nieuwbouw van scholen in Enter.
De kaart met de aangedragen locaties voor nieuwbouw van scholen in Enter.

Inwoners stellen locaties voor nieuwbouw voor

ENTER - De door inwoners voorgestelde locaties voor nieuwbouw scholen in Enter zijn in kaart gebracht. Tot en met 1 mei 2022 konden alle inwoners van Enter mogelijke locaties aandragen voor een nieuw te bouwen school die ruimte moet gaan bieden aan de Talenter, de Wegwijzer en hun kinderopvanglocaties Het Kroontje en De Kindertuin.

In totaal zijn er circa 190 reacties binnengekomen, meestal via de gemeentelijke website. Deze locaties zijn op de kaart van Enter aangegeven en genummerd. De gebruikte nummering zegt echter niets over de geschiktheid van de locaties. Ook de grootte en de vorm van de aanduidingen zijn bedoeld voor het overzicht en zegt niets over de mogelijke geschiktheid van de locatie. Voor enkele locaties in de bebouwde kom zijn er soms meerdere varianten voor één locatie beschreven. Bijvoorbeeld welke panden betrokken zouden moeten worden. Deze gebieden zijn in zijn geheel aangeduid. Een aantal ingediende locaties zijn niet op de kaart weergegeven. De oorzaak hiervan ligt in de te algemene omschrijving van de locatie bij het ingediende voorstel. Daarnaast zijn diverse locaties meerdere keren genoemd

Aan gemeente Wierden nu de taak om de ingediende locaties verder te onderzoeken op geschiktheid voor de nieuwbouw voor de Talenter, de Wegwijzer en kinderopvanglocaties Het Kroontje en de Kindertuin. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen kan via de gemeentelijke website.

Meer berichten