Afbeelding

Ontdek de Wierdense roots van Johanna ter Steege

Algemeen

WIERDEN - Johanna ter Steege, één van Nederlands beste en bekendste Nederlandse actrices met Wierdense roots, is te gast in het Ontmoetingscentrum Wierden. Deze bijeenkomst wordt door de Culturele Raad Wierden in samenwerking met de Historische Kring Wederden gehouden op donderdag 19 mei vanaf 20.00 uur.

Ter Steege zal worden geïnterviewd door Henk Robben, oud-burgemeester van Wierden, over onder meer haar jeugd in Notter, haar kijk op Wierden, haar binding met Twente en haar film- en toneelcarrière. Ook Gerrit Lammers, acteur in Hanna van Hendrik, is te gast.

Johanna ter Steege is geboren op 10 mei 1961 te Notter (gemeente Wierden). Ze studeerde aan de Academie voor Drama en Kunst en Kampen, gevolgd door de Toneelschool in Arnhem. Ter Steege heeft internationale bekendheid verworven door rollen in minstens veertig films, waaronder haar debuut in de Nederlandse film Spoorloos die haar direct internationale roem bracht. 

Andere bekende films: I can no longer hear the guitar, Meeting Venus, The birth of love, TV film De pianiste en de recente Twentse klassieker De beentjes van Sint Hildegard (2020).

Ze heeft gewerkt met wereldberoemde regisseurs als Robert Altman (Vincent en Theo, 1990), Istvàn Szabó (Sweet Emma, dear Böbe), Stanley Kubrick (Aryan Papers) en Bruce Beresford (Paradise Road, 1997).

Ze speelde tijdens haar carrière onder andere samen met Oscar winnaars als Glenn Close, Frances MacDormand, Isabelle Rosselini en Gary Oldman. Internationaal werd zij onderscheiden met diverse prijzen. 

In 2019 organiseerde zij het theaterspektakelstuk Hanna van Hendrik op Vliegveld Twente met glansrollen van haarzelf en Huub Stapel, waar bijna 50.000 bezoekers op af kwamen. In 2023 is er een nieuw theaterspektakel gepland met een vervolg op Hanna van Hendrik

Kaarten voor het bijwonen van dit interview zijn voor 5,- euro per stuk te koop bij boekhandel Reterink, Primera Enter en aan de zaal.

Afbeelding
Gezond respect nodig voor onweer 1 jun., 10:08
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 1 jun., 08:07
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 31 mei, 20:01
Afbeelding
Trouwen in Overijssel steeds duurder 31 mei, 18:07
Afbeelding
Op pad met de Mooi Meegenomen Bus 31 mei, 14:07
Afbeelding
Dhlomo: een muziektheaterspektakel 31 mei, 12:04
Afbeelding
OPEN+ leden altijd welkom in de Bibliotheek van Enter 31 mei, 10:09
Afbeelding
Informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten 31 mei, 08:15