Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen.
Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen. (Foto: Hollandse Hoogte / Patricia Rehe)

Uitje voor alle mantelzorgers

Ongeveer 35 procent van alle volwassenen in ons land in mantelzorger. Zij nemen dan een deel van de zorg op zich voor iemand in hun omgeving. Dit kan familie zijn, een buur of een goede kennis. 

WIERDEN - Mantelzorg is vaak een hele belasting voor deze groep; volgens het RIVM voelt jaarlijks zo’n 10 procent van hen zich overbelast door de zorgtaak. Goed advies, ondersteuning én af en toe ontspannen zijn daarom erg belangrijk. Afgelopen jaar nam de druk op veel mantelzorgers door tijdens de pandemie, doordat vaak andere zorg en activiteiten wegvielen in de lockdowns. Om de mantelzorgers te bedanken voor hun inzet organiseert Evenmens op donderdag 11 november twee proeverijen, in het kader van de landelijke Dag van de Mantelzorg die op 10 november is. Mantelzorgers kunnen dan naar een proeverij bij Eleven in Wierden en Pronto in Rijssen. Mantelzorgers die langer dan 3 maanden, ten minste 8 uur per week zorg leveren kunnen zich aanmelden. U kunt hiervoor een formulier invullen op de website van Evenmens: www.evenmens.nl/proeverij

Meer berichten