Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen.
Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen. Foto: Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Uitje voor alle mantelzorgers

Algemeen

Ongeveer 35 procent van alle volwassenen in ons land in mantelzorger. Zij nemen dan een deel van de zorg op zich voor iemand in hun omgeving. Dit kan familie zijn, een buur of een goede kennis. 

WIERDEN - Mantelzorg is vaak een hele belasting voor deze groep; volgens het RIVM voelt jaarlijks zo’n 10 procent van hen zich overbelast door de zorgtaak. Goed advies, ondersteuning én af en toe ontspannen zijn daarom erg belangrijk. Afgelopen jaar nam de druk op veel mantelzorgers door tijdens de pandemie, doordat vaak andere zorg en activiteiten wegvielen in de lockdowns. Om de mantelzorgers te bedanken voor hun inzet organiseert Evenmens op donderdag 11 november twee proeverijen, in het kader van de landelijke Dag van de Mantelzorg die op 10 november is. Mantelzorgers kunnen dan naar een proeverij bij Eleven in Wierden en Pronto in Rijssen. Mantelzorgers die langer dan 3 maanden, ten minste 8 uur per week zorg leveren kunnen zich aanmelden. U kunt hiervoor een formulier invullen op de website van Evenmens: www.evenmens.nl/proeverij

Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 22 uur geleden
Hoewel wespen vaak als hinderlijk worden ervaren, spelen ze een belangrijke rol in het ecosysteem.
Komt de tijd van wespen er weer aan? 9 mei, 10:08
Afbeelding
Lezing Maarten van Rossem 8 mei, 14:12
Iedere 1.000 kg die wordt ingezameld en wordt gerecycled bespaard maar liefst 1.500 kg CO2, ten opzichte van verbranding en de inzet van nieuwe plastic.
Inzamelingsactie plastic en stretchfolie LTO Noord 8 mei, 10:04
Afbeelding
Gezellige braderie op Woonboulevard 8 mei, 08:00
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 7 mei, 14:06
Voor actuele info kijk op www.doorswideopen.nl
Nieuwe markt in Goor 7 mei, 12:04
Op een aantal locaties was er specifiek aandacht voor bedrijven met weinig activiteiten, maar wel met veel cameratoezicht en/of regelmatige wisseling van huurders.
Samen in strijd tegen ondermijning 7 mei, 10:16