Iedere 1.000 kg die wordt ingezameld en wordt gerecycled bespaard maar liefst 1.500 kg CO2, ten opzichte van verbranding en de inzet van nieuwe plastic.
Iedere 1.000 kg die wordt ingezameld en wordt gerecycled bespaard maar liefst 1.500 kg CO2, ten opzichte van verbranding en de inzet van nieuwe plastic. Foto: Shutterstock

Inzamelingsactie plastic en stretchfolie LTO Noord

Duurzaamheid

WIERDEN - LTO Noord afdeling Wierden houdt op zaterdag 25 mei weer de jaarlijkse inzameling van landbouwplastic en stretchfolie. 

Net als voorgaande jaren kunnen Wierdenaren hun plastic en stretch-/wikkelfolie inleveren bij Loonbedrijf ten Cate aan de Vossenbosweg 2a te Wierden van 9.00 tot 12.30 uur. Iedere 1.000 kg die wordt ingezameld en wordt gerecycled bespaard maar liefst 1.500 kg CO2, ten opzichte van verbranding en de inzet van nieuwe plastic.

Folie dat kan worden ingeleverd is onder andere kuilplastic, stretchfolie en ook kunstmest- en kalvermelkzakken. Er kan echter géén harde kunststoffen, bigbags, nicosil-kleden, banden, netten, metalen delen, stenen en hout worden ingeleverd. Dit kan niet verwerkt worden. 

Het tarief voor zowel plastic als stretchfolie is 0,15 euro per kg. Alles moet over de weegbrug om gewogen te worden. Er kan zowel via pinbetaling als contant afgerekend worden. De folie moet zo schoon mogelijk worden aangeleverd, dus geen (kluiten) zand. Dit is ook in ieders eigen belang zodat niet voor onnodige kilo’s betaald wordt.

Het bestuur is aanwezig om alles in goede banen te leiden. Neem voor vragen contact op met lto.wierden@gmail.com of bel naar 06 - 4669 4445.

Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 15 uur geleden
Officiële start bouw handeling. Links bij vlag Gerrit Breeman. Rechts bij vlag Martin Companje.
Officiële start bouw 15 appartementen 'De Berghorst' in Enter 18 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 18 mei, 12:02
Afbeelding
Gratis kookworkshop bij witgoedspecialist Van Kuyk 18 mei, 10:04
Afbeelding
Evenementen online delen 18 mei, 07:58
Fiets ook eens mee door deze mooie omgeving. (Foto: Clifton Buitink)
Fietsexcursie in natuurgebied 17 mei, 11:59
De tentoonstelling is onderdeel van de Week van de Democratie in Wierden.
Burgemeester Doret Tigchelaar opent De Democratiefabriek 17 mei, 11:58
De kindergemeenteraad van Wierden op bezoek bij Bowie.
Hooggeëerd bezoek bij Stichting Bowie 17 mei, 07:58