Digitale cursussen weer begonnen

WIERDEN - De diverse digitale activiteiten zijn weer opgestart bij de bibliotheek in Wierden. Vanaf nu is iedereen weer welkom voor het lenen en terugbrengen van boeken én bij de inloopmomenten en het Digicafé.

Op de maandagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur kan men met vragen over de computer, tablet of iPad terecht bij één van de enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast zijn er tweewekelijks op de even kalenderweken op vrijdagochtend Digi-Cafés. Hier kunnen vragen gesteld worden over het gebruik van smartphone of tablet/iPad. Van 10.30 tot 11.30 uur is er een speciaal Apple spreekuur en van 11.30 tot 12.30 uur een spreekuur voor vragen over Android. Deelname is gratis, lid zijn van SeniorWeb is niet nodig. In de bibliotheek kan voor 50 cent een kopje koffie of thee gehaald worden.

Voor wie handiger gebruik wil maken van WhatsApp en wie hulp kan gebruiken bij het ordenen van de digitale foto’s op de smartphone organiseert SeniorWeb binnenkort ook speciale workshops ‘Whatsapp Tips & Tricks’ en ‘Foto’s digitaliseren met de Photomyne-app voor tablet en smartphone’. Bij deze workshops is iedereen van jong tot oud welkom. Houd de website in de gaten voor de data! Kosten van deze workshops zijn 8,- euro voor leden van de Bibliotheek en/of SeniorWeb en 9,50 euro voor niet leden.

Voor mensen die nog helemaal onbekend zijn met het gebruik van computers, is er vanaf half oktober op donderdagochtend de gratis ‘Klik & Tik’ cursus. Hier leert men met de muis omgaan en eenvoudige handelingen uit te voeren die helpen om het gebruik van de computer niet alleen makkelijker, maar ook leuker te maken. Op donderdagochtend is ook het IDO-spreekuur waar vragen over het gebruik van de digitale overheid en DigiD worden beantwoord. Om zelf handiger te worden in het gebruik van de computer en meer slagkracht te krijgen in het invullen van formulieren en het gebruik van DigiD starten ze in het najaar met de cursus Digisterker.

SeniorWeb bestaat 25 jaar

Het bekende en laagdrempelige netwerk voor PC-hulp voor senioren, SeniorWeb, bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd. Met meer dan 150.000 leden, 400 cursuslocaties en meer dan 3 duizend vrijwilligers en ambassadeurs, timmert deze landelijke vereniging hard aan de weg om alle senioren digitaal fitter te maken. De bibliotheek in Wierden is één van de vele SeniorWeb leslocaties. Bij een bezoek aan de bibliotheek tijdens één van de Internet- of Digi-Cafés, kan een cadeaubon voor een gratis jaarlidmaatschap worden meegenomen. Kans maken op leuke prijzen is mogelijk door mee te doen met de speciale SeniorWeb 25 jaar selfie-fotowedstrijd. Iedereen is van harte welkom in de bibliotheek! Voor meer informatie en het cursusaanbod kijk op: www.bibliotheekwierden.nl

Meer berichten