<p>Maak tijdens de OldStars Beweegdag kennis met tal van sporten. Er is voor iedereen wel een juiste keuze.</p>

Maak tijdens de OldStars Beweegdag kennis met tal van sporten. Er is voor iedereen wel een juiste keuze.

OldStars Beweegdag: keuze is reuze

ALMELO - De OldStars Beweegdag vindt op maandag 2 september plaats in Almelo. De dag is een gezamenlijk initiatief van acht sportverenigingen en drie andere sportaanbieders uit Almelo rondom het stadion van Heracles.

Het doel is om ouderen kennis te laten maken met het OldStars sport- en beweegaanbod. De sportverenigingen en sportaanbieders krijgen hierbij ondersteuning van initiatiefnemer GoldStars Heracles, Cosbo, Sportbedrijf Almelo, provincie Overijssel en het Nationaal Ouderenfonds.

Het terrein van Oranje Nassau en de korfbalvereniging CKV Achilles wordt op donderdag 2 september omgebouwd volgens de richtlijnen van het RIVM.

Naast een OldStars walking footballtoernooi maken de aanwezigen kennis met Oldstars tafeltennnis van Blauw Wit, OldStars walking rugby met Mats Marcker en The Big Bulls en voor het handbal zal Leon van Schie aanwezig zijn. 

Daarnaast ligt er een tennisveld waar tennisvereniging Luctor het OldStars tennis zal promoten en is basketbalvereniging Uitsmijters aanwezig voor demonstratiewedstrijden en clinics.

Verder aanbod is de mogelijkheid om te biljarten, van de judovereniging te leren over valpreventie en kan er kennis gemaakt worden met het wandelaanbod in Almelo. OldStars Radio is aanwezig voor een muzikale omlijsting en RTV Oost zorgt voor een live-uitzending.
Naast bewegen is ook iedereen welkom voor een kopje koffie of thee.

“OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij’’, aldus een woordvoerder. ‘’Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger.’’

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. ‘’Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen.’’

Programma

  • 9.30 uur terrein geopend.
  • 10.00 uur opening.
  • 10.15 uur gezamenlijke warming-up.
  • 10.30 uur start clinics & demo’s.
  • 14:30 uur einde clinics & demo’s.
  • 15.00 uur afsluiting.
Meer berichten