De Vietnameese Sikaherten eten uit de hand.
De Vietnameese Sikaherten eten uit de hand. Foto: Franz Frieling

Zoo in Nordhorn een geliefd uitje

Algemeen

NORDHORN - De dierentuin in Nordhorn is niet alleen een van de best bezochte uitjes, maar ook een van de meeste geliefde vlak over de grens. Meer dan tweeduizend dieren van meer dan honderd verschillende diersoorten leven in het bomenrijke park.Om bezoekers de mogelijkheid te geven zo dicht mogelijk bij de dieren te komen, zijn verschillende verblijven voor bezoekers begaanbaar. 

‘’Direct na binnenkomst vindt u het verblijf van de prairiehonden. Hier kunt u zelfs doorheen lopen. Dan heeft u gelijk de mogelijkheid met de dieren in contact te komen’’, zo laat een woordvoerder van de dierentuin weten. ‘’Ook het verblijf van de Vietnameese Sikaherten zijn vrij toegankelijk. Deze herten komen zelfs naar u toe als u een zakje voer bij de kassa heeft gekocht en het voer in de hand houdt voor deze dieren.’’

Wie over het natuurpad Vechteaue loopt - die via een steiger door een uiterwaarde gaat, een oude vertakking van de Vechte - komt bij de historische Vechteboederij uit. ‘’In de historische Vechtewereld vindt u de Vechtemarkt, het Vechtedorp en de Vechteboederij. Hier krijgt u een indruk hoe het er 100 jaar geleden aan toe ging. Om en in het originele historische boerderijgebied vindt u ook veel oude en bedreigde diersoorten zoals de Bonte Bentheimervarkens met hun biggetjes.’’


Natuurlijk ontbreekt een kinderboerderij niet bij de dierentuin in Nordhorn. 
(Foto: Franz Frieling)

Via de opbouw van het Vechtedorp met de Dorplinde en andere gebouwen in historische stijl komen de bezoekers in Australië, met onder anderen de Bennettkangaroe’s. Ook hier kan men door het verblijf lopen en is het misschien genieten van de de jongst geborenen die er rondhuppelen of zelfs nog vanuit de buidel nieuwsgierig rondkijken. Ook het Afrika-verblijf, de kinderboerderij en het verblijf van de gieren nodigen uit om spannende ontdekkingen te doen.’’

De gastronomie in het park biedt op het moment op veel plaatsen mogelijkheden voor to-go aan. Hier kan men bijvoorbeeld iets drinken en genieten van ijs, patat, braadworst of andere lekkernijen. De speelplaatsen zijn open. 

Sinds enige jaren werkt de dierentuin nauw samen met Natura Docet in Denekamp, het oudste regionale natuurhistorisch museum van Nederland. Zo is er vaak een gemeenschappelijke tentoonstelling, waarbij een bepaald dier onder de loep wordt genomen.

Dierentuin Nordhorn is dagelijks vanaf 9.00 uur bezoekers geopend. Voor een bezoek is geen reservering nodig. Wie de tijd bij de kassa wil verkorten, die kan wel online tickets kopen. De tickets zijn drie jaar geldig en niet voor een bepaalde dag bestemd. Kinderen onder de 4 jaar hebben geen ticket nodig.

Er zijn geen begrenzing in bezoekersaantallen meer waardoor online reserveringen niet meer nodig zijn. Neem wel een mondkapje mee.
Het parkeren is gratis. Hondenliefhebbers mogen hun hond aan een korte riem meenemen. ‘’Zo kan de hele familie een leuke dag in de dierentuin doorbrengen.’’ De zoo is 365 per jaar geopend. Bijzonder is ook dat er kinderverjaardagen kunnen worden gevierd.

Kijk voor alle informatie op

www.dierentuin-nordhorn.nl

Pen
!
Afbeelding
‘Eerst F jeugdtoernooi van HV Kedingen groot succes’ 39 minuten geleden
Afbeelding
De meeste teams van Effekt’74 kwamen weer in actie 2 uur geleden
Afbeelding
West Twente heeft team van dertig energiecoaches 14 uur geleden
Afbeelding
The Singing Club 16 uur geleden
Afbeelding
Allerlei activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 20 uur geleden
Afbeelding
Diabeteschallenge wordt afgesloten met wandeling 22 uur geleden
Afbeelding
Tweede competitieronde badmintonners BC Flits gisteren
Afbeelding
Gezocht: varianten van het woord suikerbrood gezocht 26 sep, 12:01