Foto: Shutterstock

Weer inzameling van uw landbouwplastic

ENTER/WIERDEN - Dit jaar wordt de jaarlijkse inzameling van landbouwplastic en -folie weer, zoals vanouds, gehouden op de laatste zaterdag in mei: 29 mei. U kunt zo gemakkelijk veel van uw oude plastic inleveren tegen redelijke tarieven.

Ook dit jaar kunt u uw plastic en stretch-/wikkelfolie inleveren bij Loonbedrijf ten Cate aan de Vossenbosweg 2a in Wierden. De inlevertijden zijn van 09.00 uur tot 13.00 uur. Om de actie kostendekkend te houden is men dit jaar genoodzaakt om de bijdrage te verhogen naar 15 cent per kilogram, voor zowel plastic als stretchfolie. Alles moet dus over de weegbrug om gewogen te worden. Er moet contant afgerekend worden.

Wat kunt u inleveren
Als in te leveren folie wordt uiteraard kuilplastic aangemerkt; maar ook kunstmest- en kalvermelkzakken etc. Echter GEEN harde kunststoffen, bigbags’s, nicosil-kleden, banden, netten en dergelijke Dit kan niet verwerkt worden! De folie moet zo schoon mogelijk worden aangeleverd, dus geen (kluiten) zand, stenen, en dergelijke. Omdat per kilogram. moet worden betaald is dit ook in ieders eigen belang. Zoals gebruikelijk moeten plastic en stretchfolie apart aangeleverd worden; dit is namelijk makkelijker bij het uiteindelijke verwerken van deze afvalstromen. Het bestuur van de plaatselijke LTO Noord commissie Wierden-Enter is aanwezig om dit weer in goede banen te leiden. Helaas kunnen zij u in verband met de coronamaatregelen geen koffie of thee aanbieden. Voor vragen kunt u mailen naar: lto.wierden@gmail.com of bellen met 06 - 4669 4445.

Meer berichten