Afbeelding

Wat doet ze doar noe eagenlijk: Baan Rijssen Transporten

Algemeen

Je hebt het allemaal wel eens. Dat je langs een heel mooi nieuw of zelfs oud bedrijfspand of winkellocatie rijdt en denkt: ‘Wat doet ze doar noe eigenlijk’? Wat gebeurt daar achter de deur? Wat is de historie? Wat maken ze? Wat bieden ze? Deze keer krijgt u een kijkje in de keuken bij Baan Rijssen Transporten.

Internationaal
Baan Rijssen Transporten B.V. is een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in internationale bulktransporten. Voornamelijk werkzaam in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Het is een (h)echt familiebedrijf. Het bedrijf wordt geleid door directeur Willard Baan (32). Hij nam de leiding van het bedrijf over van zijn vader Dick (67). De oprichter van het bedrijf was zijn opa, Willem Baan. “Mijn vader is nog dagelijks te vinden bij ons. Mijn broer Gerwin (30) is hier actief als logistiek medewerker. Wij hebben momenteel 55 vrachtwagens en zo’n 70 collega’s waaronder (heftruck)chauffeurs, onderhoudsmonteurs et cetera.”


Opleiding
Daarnaast zijn hier ook ‘leerling chauffeurs’ aan het werk betreffende diverse logistieke werkzaamheden als laden, lossen en het verpakken van producten. Ook onderhoud van het materieel wordt hen bijgebracht. “Op die manier kunnen zij de nodige kennis alvast opdoen en daarnaast de opleiding tot vrachtwagenchauffeur volgen.” Baan Rijssen Transporten is lid van het Opleidingscentrum Transport & Logistiek (OT&L). Binnen OT&L werken verschillende transportbedrijven uit Rijssen-Holten samen met het ROC van Twente om jonge mensen op te leiden. “Voor het uitvoeren van onze diensten hebben wij de beschikking over uiterst gemotiveerd, geschoold en betrokken personeel, werkend met modern materieel.”

Historie en Diensten
Voor de Tweede Wereldoorlog was er nog geen gemotoriseerd vervoer, maar werden de opdrachten uitgevoerd met paard en wagen. Na de Tweede Wereldoorlog werd dit vervangen door gemotoriseerd materieel en kwam het vervoer van bouwmaterialen voor diverse aannemers en handelaren langzaam in beweging. Baan: “Inmiddels hebben wij ons gespecialiseerd op het vervoer van droge poeder en korrelvormige grondstoffen, in bulk, bestemd voor de bouw, wegenbouw, beton- en kalkzandsteenindustrie. Verder ontzorgen wij vele energieverbrandingsinstallaties in Nederland van hun vliegas en rookgasreinigers. Afvalverwerker Twence in Hengelo bijvoorbeeld.”
Wat betreft de bouwstoffen vervoert Baan Rijssen Transporten voornamelijk cement en poederkalk. Hier word bijvoorbeeld beton, kalkzandstenen en de lichtgewicht gasbeton blokken van de merken Ytong en Makz van gemaakt. “Ook beleveren wij prefabfabrieken met cement. Circa 50% van onze klanten bevindt zich in het buitenland.

BigBag handling
Baan vervolgt: “De focus ligt bij ons op bulktransport. Daarnaast hebben we ook een BigBag op- en overslag en handling afdeling. Er komen bijvoorbeeld containers bij ons binnen, gevuld met BigBags uit Zuid-Afrika, Amerika en Canada via containerterminal Twente. Wij lossen deze BigBags en slaan deze op in onze hallen. Op afroep worden de BigBags verbulkt in onze bulkwagens, vervoerd en bij de klant in de silo geblazen. Andersom gebeurt ook, dan vullen wij BigBags vanuit onze afzaksilo.”

Contact
Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan vijftig jaar ervaring in silotransporten. Voor meer informatie over Baan Rijssen Transporten, Daltonstraat 40a, 7461 AC Rijssen: www.baantransport.nl, tel. +31 (0)548-521055, e-mail: info@baantransport.nl.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58