Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vier de vrijheid met bijzondere maaltijd

Algemeen

ENTER - De Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter nodigt mensen uit om op 5 mei mee te eten met een vrijheidsmaaltijd. Zij organiseren deze in samenwerking met diverse locaties.

De stichting heeft restaurants, kulturhusen en anderen benaderd met de vraag of zij de ‘Vrijheidsmaaltijdsoep’ willen koken; zij kregen het recept en de bijbehorende vraag of de soep op 5 mei tussen 12.00 en 18.00 uur op de terrassen geserveerd kan worden. Dit uiteraard tegen betaling. “We hebben enthousiaste reacties ontvangen en zijn blij dat er zoveel restaurants in onze gemeente mee willen doen aan het door ons ingebrachte initiatief”, aldus de stichting.

Eet mee
Op 5 mei kunt u tussen 12.00 uur en 18.00 uur vrijheidsmaaltijdsoep eten - uitsluitend op de terrassen - van de volgende restaurants: Gasterij d,Oale Marckt Wierden, ‘t Rheins te Enter. Verder kunt u zowel op de terrassen eten én soep afhalen bij: Sterk langs de lijn in Wierden, Anno 1987 (voorheen ‘t Anker) in Wierden, Brasserie Sjiek (voorheen St. Jansgebouw) in Wierden, Eleven in Wierden, Let’z meat in Enter, Bungalowpark Hoge Hexel en het Kulturhus Hoge Hexel. U heeft keus genoeg om naar toe te gaan, reserveren van een plek op het terras of bestellen van de soep doet u gewoon naar eigen keuze bij het door u gekozen restaurant.

Dankbaar
“Wij als Stichting Vier de Vrijheid zijn blij verrast dat zoveel restaurants dit willen oppakken, voor ons om twee redenen: wees dankbaar op 5 mei dat we al 76 jaar in een vrij land leven, we staan stil bij het gebeuren van destijds opdat het niet weer gebeure. Tevens gunnen we de horeca volle terrassen, ze hebben wel een extraatje nodig.”, aldus voorzitter Ria Broeze namens de Stichting Vier de Vrijheid Wierden Enter.

Klokken luiden
Tevens hebben ze de kerken weer gevraagd ‘s morgens op 5 mei om 08.00 uur 15 minuten de kerkklokken te luiden volgens oud gebruik. Deze traditie is ontstaan toen op 5 mei 1945 de capitulatie in Wageningen is ondertekend en daarna werden jaarlijks op 5 mei om 08.00 uur ‘s morgens de klokken 15 minuten geluid. Dit is later verwaterd en ze willen dit in de gemeente Wierden in ere herstellen.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte gisteren
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58