Afbeelding

Wandel mee!

Algemeen

WIERDEN - Het afgelopen jaar hebben vele beweegactiviteiten stil gelegen. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven. Een gezonde en een veilige manier om dit te doen, is door te wandelen. Daarom organiseert De Welle deze zomer het wandelproject ‘Stappen Vooruit’.

Het project is geïnspireerd op de Diabetes Challenge die twee jaar geleden gedraaid heeft in Wierden en Enter. Het doel? Het gezamenlijk verbeteren van de conditie en gezelligheid. ‘Stappen Vooruit’ is bedoeld voor mensen van jong tot oud die hun wandelconditie willen opbouwen en die uiteindelijk op eigen tempo 5 kilometer willen wandelen. Twintig weken lang wordt er wekelijks in kleine groepen gewandeld onder begeleiding van een ervaren wandelmaatje van Ambulare. Uiteraard worden tijdens de wandelingen de dan geldende maatregelen in acht genomen.

Themalezingen
Naast de wekelijkse wandelingen wordt er maandelijks een (digitale) bijeenkomst georganiseerd door de leefstijlcoaches van De Welle. Themalezingen over relevante onderwerpen, maar ook het delen van ervaringen met elkaar en het bespreken van tips en adviezen staan centraal. Met deze bijeenkomsten hopen ze handvaten te geven om ook na het project door te blijven lopen.

Aanmelding
In week 20 start het wandelproject ‘Stappen Vooruit’ met de eerste wandeling onder begeleiding. De wandelgroepen worden ingedeeld op basis van voorkeursdagen en startniveau. De kosten van het project zijn 10 euro. Tijdens de eerste wandeling ontvang je een startpakket. Daarnaast hopen ze in september het project gezamenlijk af te kunnen sluiten. Meer informatie is te verkrijgen bij Kayra Rodijk via 0546-571693 of leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl. Opgeven is ook via deze gegevens mogelijk.

Begeleiding belangrijk
Hoewel veel mensen zullen denken ‘is zo’n project nou echt nodig...’ is het toch belangrijk om een stukje begeleiding te krijgen bij het wandelen en/of hardlopen. Van nature zijn dit sporten waarbij het blessurerisico hoger licht bij een verkeerde techniek en verkeerd schoeisel, zeker wanneer mensen fanatiek aan de slag gaan nadat ze een tijdje niet of weinig sportief bezig zijn geweest. Goede begeleiding is dan ook juist belangrijk om blessures te voorkomen én de voortgang te bewaken van het wandelen.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 12 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 18 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 20 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58