Afbeelding

Helpt u mee om iedereen te kunnen laten sporten?

Algemeen

TWENTE - Sporten is gezond en het draagt bij aan de vitaliteit en levensgeluk van veel mensen. Toch is sporten lang niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Voor mensen met een beperking zijn er vaak zowel fysieke als mentale hindernissen waar men overheen moet om te kunnen sporten. Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in om ook hen te kunnen laten sporten.

Ruim één op de acht Nederlanders kampt met een beperking. Hoewel een deel redelijk mee kan komen in de reguliere sportteams is dit lang niet voor iedereen mogelijk. Wanneer men wil gaan sporten, komt men vaak hindernissen tegen. Niet iedere club of iedere sport verwelkomt mensen met een beperking met open armen. Want vaak betekent het dat er aanpassingen nodig zijn om hen te accommoderen. Dingen die geld kosten, expertise en de motivatie om ook deze groep te helpen met sporten. Gelukkig komt er ook in Twente steeds meer eigen initiatief vanuit verenigingen om G-afdelingen op te zetten; inclusief sporten voor álle groepen staat ook bij gemeenten hoger op de agenda.

Steun hen
Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in om clubs hierbij te helpen. Zo zijn in 2019 ruim 387 projecten ondersteund, waarmee ruim 42.000 mensen met een beperking hebben kunnen sporten. Om dit te doen houden zij van 4 tot en met 10 april weer de jaarlijkse collecte. Ook diverse Twentse sportverenigingen gaan collecteren, fysiek al dan niet virtueel. Wilt u hen steunen? Kijk dan voor de collecte en meer informatie op: www.fondsgehandicaptensport.nl

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 14 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 20 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 22 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58