Afbeelding

Kopje koffie en aanspraak via app DagenDoen van De Welle

Algemeen

WIERDEN - Door COVID-19 is zoveel mogelijk thuisblijven het devies, gaan activiteiten niet door en zijn sociale contacten niet meer zoals we gewend zijn. Hoe mooi zou het zijn om toch in contact te blijven met andere inwoners van de gemeente of met de mensen waarmee je normaal gesproken een wekelijkse activiteit bezoekt, een maaltijd mee nuttigt of op bezoek gaat? Met de app DagenDoen van De Welle kan dat! Om dit te bereiken, heeft De Welle een app ontworpen met een digitale huiskamer waarin juist die ontmoeting - op afstand - mogelijk is! DagenDoen is vanaf nu te downloaden en op 12 januari vindt de allereerste (open) digitale huiskamer plaats.

De digitale huiskamer is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die het leuk vindt om andere inwoners digitaal te ontmoeten en met elkaar in contact te blijven. Op gezette tijden in de week kan men inloggen om gezellig met de aanwezigen een kop koffie te drinken en bij te kletsen. Voor inwoners van de gemeente Wierden geldt dat de eerste digitale huiskamer plaatsvindt op dinsdagochtend 12 januari van 10.00 tot 11.00 uur. Vanaf week 2 is er elke dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een moment gepland, waarbij op de donderdag de focus ligt op het samen bewegen onder leiding van de leefstijlcoach van De Welle.

Meedoen
Meedoen aan de digitale huiskamer kan op twee manieren: via een tablet: download de app ‘Dagendoen 2.0’ via de Play Store (alleen beschikbaar op Android-tablets). Via de computer of laptop: www.dagendoen.nl/portal Als de app of link geopend wordt, kunnen deelnemers zich direct aanmelden door te klikken op ‘deelnemer’. Vervolgens kiest men voor ‘Wierden’. Na invullen van gegevens is de digitale huiskamer direct te betreden. Als mensen hulp nodig hebben, dan staan er digitale maatjes van De Welle klaar die bij de ingebruikname van de app kunnen assisteren. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen. In de toekomst wordt de app ‘DagenDoen’ steeds verder uitgebreid, dus ook als u op dit moment nog geen behoefte heeft aan de digitale huiskamer, kunt u de app alvast downloaden. Mensen die zelf geen tablet, computer of laptop hebben, maar wel graag willen deelnemen aan de digitale huiskamer, kunnen via De Welle tijdelijk een tablet lenen. Neem dan voor meer informatie contact op met Kayra Rodijk via 0546-571693 of mail naar wierdendoet@stichtingdewelle.nl.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 11 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 16 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 18 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58