Koop lokaal en bezorg ondernemers een zonnestraal

Koop lokaal en bezorg ondernemers een zonnestraal

WIERDEN - De huidige crisistijd is ook voor ondernemers een uitdaging. Dankzij de nodige creativiteit kunnen bedrijven toch nog zoveel mogelijk veilig hun dienstverlening blijven bieden. Ondernemers verdienen het dan ook om in het zonnetje gezet te worden.

Normaliter zou de gemeente vorige week vrijdag 20 november invulling geven aan de Dag van de Ondernemer. De mogelijkheden om het spreekwoordelijke zonnetje op gepaste wijze invulling te geven, staan echter in de schaduw van corona vindt de gemeente Wierden. Zowel de gemeente als de inwoners kunnen de ondernemers toch de nodige zonnestraaltjes bezorgen. Hoe? Door hen te steunen en juist nu de inkopen zoveel mogelijk lokaal te doen.

Wilskracht en creativiteit
“Ik ben trots op de ondernemers in de gemeente Wierden. De creativiteit, samenwerking en veerkracht om er in deze tijd, met elkaar, toch het beste van te maken, getuigt van wilskracht”, zegt wethouder Richard Kortenhoeven. De horeca, die hard geraakt wordt door de coronamaatregelen, kan nog steeds ondersteund worden door de afhaalmogelijkheden die ze bieden. Ook de detailhandel biedt tal van creatieve mogelijkheden om inwoners zo gemakkelijk en veilig mogelijk inkopen te laten doen. “Als we ook in de toekomst leuke en gezellige centra willen, moeten we er juist nu zijn voor onze ondernemers. We moeten hierbij ook niet vergeten dat die lokale ondernemers ook zorgen voor gezellige straatversiering en mooie winkelaankleding om het in deze donkere tijden toch nog wat aangenamer te maken. Ook daarom roep ik onze inwoners op zoveel mogelijk lokaal te kopen”, aldus Kortenhoeven.

Lokaal ondernemerschap
Lokaal ondernemerschap staat ook bij de gemeente Wierden hoog in het vaandel. Wel worden aan verschillende aanbestedingstrajecten wettelijke eisen en regels gesteld. Daar moet ook de gemeente Wierden rekening mee houden. Hierdoor kunnen niet alle projecten lokaal worden aanbesteed. Kan dit wel dan geniet aanbesteding binnen de gemeente natuurlijk de voorkeur. Zo leveren een tweetal lokale ondernemers binnenkort laptops ten behoeve van de gemeentelijke organisatie.

Meer berichten