Afbeelding

Leren programmeren in bieb van Wierden

Algemeen

WIERDEN - CoderDojo is een wereldwijde beweging met als doel om kinderen/jongeren van 7 – 17 jaar spelenderwijs met programmeren in aanraking te brengen. Dat doet CoderDojo via workshops die geleid worden door vrijwilligers. Tijdens die workshops leren de deelnemers apps, games en spelletjes te ontwikkelen en kunnen ze oefenen in het bouwen van websites. Een echt digitaal knutselatelier dus!

Op donderdag 12 december organiseert de bibliotheek in Wierden een pilot-project, als dat volgens corona-maatregelen mogelijk is. Deze bijeenkomst is inmiddels volgeboekt, maar online kan al vast geoefend worden met enkele programma’s op de website www.coderdojo wierden.nl Op 16 januari 2021 gaan de CoderDojo workshops van start. Kijk op de website voor de verdere data in dat jaar. Hiervoor kunnen kinderen en jongeren zich nu al aanmelden: contact@coderdojo wierden.nl. Om de continuïteit te kunnen waarborgen, is de bibliotheek nog op zoek naar meer vrijwilligers voor de CoderDojo. Voor meer informatie en belangstelling kun je bellen naar de bibliotheek Wierden: 0546-572784 of mailen naar bovenstaand e-mailadres.

Mooie vaardigheid
Waarom vindt de bibliotheek het belangrijk om met CoderDojo te starten? Programmeren gaat in essentie over het leren oplossen van ingewikkelde puzzels. ‘Çomputional thinking’ is een kernvaardigheid die kinderen van pas komt bij het oplossen van complexe problemen die vragen om logisch denken en creatieve oplossingen. Daarbij heeft programmeren ook een ‘scheppende kant’: het is een manier om ideeën digitaal tot leven te wekken.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 22 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen gisteren
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58