Afbeelding

De Sunte Mart’n Weekend Winkel is een succes

Algemeen

WIERDEN - Bent u er al geweest? De tijdelijke winkel aan de Nijverdalsestraat 44 waar de St. Sunte Mart’n dit jaar als alternatief voor de jaarmarkt een soort van streekwinkel heeft ingericht.

In de eerste 3 weekenden waren de bezoekersaantallen boven verwachting, velen hebben de weg naar de winkel gevonden. En iedereen reageert positief, waardeert het dat op deze manier toch aandacht geven wordt aan de Sunte Mart’n. Vooral nu de jaarmarkt helaas niet door kan gaan. En wat wordt er zoal verkocht? Streekproducten. Denk dan aan kaas, bakleverworst, bloedworst, rookworst, droge worst en balkenbrij. Maar ook overheerlijke toetjes; hangop met diverse smaken. Aardappelen van Wierdense grond, en wijn van druiven die in Rectum groeien en natuurlijk de inmiddels befaamde pruimenjam. En een speciaal gebakken Sunte Mart’n Bol, heerlijk gevuld met rozijnen, noten en zaden. (lekker bij de koffie). Ook hebben de Lions weer hun traditionele snert gemaakt ten behoeve van een goed doel. Dit jaar voor aanschaf van een duofiets voor het Beekdalhuis. Ze verkopen niet alleen honing, maar ook figuren gemaakt van bijenwas. En wat denkt u van de Blije Bijen Mix. Bloemzaden om straks in het voorjaar te zaaien zodat de bijen bloemen hebben om hun nectar te zoeken.

Loterieje
Natuurlijk zijn er loten te koop van de fameuze Sunte Mart’n Lotterieje. Met dit jaar als prijs 10 keer een geweldige ‘koeientas’, gevuld met de meest fijne streekproducten en spullen gerelateerd aan de ‘koeienmarkt’. Allemaal uit het eigen winkeltje. De loten kosten 1 euro en als u 5 loten koopt krijgt u er een pak Wierdense Brok (speculaas) gratis bij!

Kom nog langs
Het zou te ver gaan om alle producten die te koop worden aangenomen hier te noemen, maar aarzel niet en kom langs nu het nog kan. Want komend weekend is de winkel alweer voor het laatst geopend. Vrijdag 30 oktober van 13.30 tot 20.00 uur, zaterdag 31 oktober van 09.30 tot 17.00 uur en de slotdag is maandag 2 november van 09.30 tot 17.00 uur. Zij heten u van harte welkom in de Sunte Mart’n Weekend Winkel! En natuurlijk winkelt u ook hier volgens de regels van het RIVM.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58