Afbeelding

Landinrichting Enter klaar

Algemeen

ENTER - "Het gebied Enter-Ypelo van de landinrichting is nu afgerond na de afwikkeling van het formeel-juridische traject van de Lijst Geldelijke Regelingen. Het gebied Deldenerbroek was al in 2018 klaar. Het werk van de Uitvoeringscommissie is hiermee helemaal klaar", zo vertelt voorzitter Bernard Kobes van de commissie, die verder bestaat uit de leden Bert de Wilde namens de Landbouw, Foppe de Lange namens Natuur en Milieu, de wethouders Coes van Wierden, Meulenkamp van de Hof van Twente, Van Rees van Almelo en Wim Stegeman van Waterschap Vechtstromen met secretaris Paul Niens.

In het gebied Enter-Ypelo, groot 2.630 hectare, is ruim 600 hectare geruild. Dit deel telt ongeveer 800 eigenaren. In het gebied Enter-Deldenerbroek, groot 1.550 hectare, is ruim 280 hectare geruild en heeft ongeveer 380 eigenaren. Van de totale kosten, die ruim 9 miljoen hebben bedragen, komt meer dan 8.5 miljoen van overheden: Europa, rijk, provincie, gemeenten en Waterschap. Zes procent wordt verrekend met de eigenaren naar gelang het gebaat zijn met de verbeteringen van de verkaveling, conform de doelstellingen van de landinrichting.

Vier pijlers
De vier pijlers van de landinrichting Enter zijn: structuurversterking voor de landbouw, natuurontwikkeling, verbetering van de waterhuishouding en recreatief medegebruik, verharding wegen, aanleg fietspaden en wandelpaden. Bij alle werkzaamheden om tot goede, afgewogen en adequate besluiten te komen is de commissie ondersteunt door provincie en Kadaster om de verschillende belangen naar recht en rechtvaardigheid af te wegen. Het resultaat is in vele overleggen en in samenwerking met meerdere geledingen en belanghebbende agrariërs gerealiseerd om door tal van verbeteringen een wenkend perspectief naar de toekomst te bieden in vergelijking met de vroegere situatie van voor de verkaveling.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 22 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen gisteren
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58