Afbeelding

Training voor vrijwillige netwerkcoaches uit Wierden van start

Algemeen

WIERDEN - Wanneer iemand weinig contacten heeft, kan er een ‘sociaal isolement’ ontstaan. Niet iedereen die in een sociaal isolement leeft, kan of wil dit doorbreken. Als gevoelens van (langdurige)eenzaamheid een rol spelen, is daar vaak wel behoefte aan. De netwerkcoach van Evenmens kan hierbij helpen. Ook in Wierden zijn we ons goed bewust van het belang van noaberschap. En wanneer een noaber hulp nodig heeft, staan we graag voor ze klaar, zeker in deze crisistijd waar eenzaamheid extra hard aankomt.

Lijkt het je leuk om als vrijwillige netwerkcoach aan de slag te gaan? Meld je dan nu aan voor een training. Er zijn nog enkele plekken vrij. De trainingen vinden plaats in september 2020 in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Iedereen uit het hele werkgebied van Evenmens kan deelnemen. Voor meer informatie over de data en tijden kunt u contact opnemen met Jacqueline Broekhof, tel. (0548) 63 88 30 of email: jbroekhof@evenmens.nl. Ben je enthousiast? Dan komen zij graag in contact met jou!

Goede begeleiding
Na een kennismakingsgesprek word je ingedeeld bij de training. Tijdens de trainingen houden ze te allen tijde de richtlijnen van het RIVM in acht. Als vrijwillige netwerkcoach help je iemand gerichte acties te ondernemen om zijn of haar sociale netwerk sterker te maken. Hij of zij is hiertoe zelf niet in staat, maar wil dit wel graag. Als coach help je daarbij. Het mooie is dat bij netwerkversterking mensen hun eigen kracht hervinden omdat je uitgaat van wat er kan en wat er al is. Als coach maak je geen onderdeel uit van het netwerk, je loopt alleen een tijdje mee. Door iemand te stimuleren en aan te blijven moedigen stappen te zetten, help je mensen bij het aangaan van nieuwe contacten of het onderhouden van bestaande contacten.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58