Afbeelding

Nieuw Beekdalhuis in Wierden

Algemeen

WIERDEN - Eind maart 2020 opent Dagelijks Leven Het Beekdalhuis in Wierden. Specifiek gericht op mensen met dementie.

Op de nieuwbouwlocatie Zuidbroek in Wierden wordt op dit moment een kleinschalige woonzorglocatie voor circa twintig mensen met dementie gebouwd. Bewoners kunnen hier genieten van vrijheid, maar vinden ook geborgenheid en veiligheid. Het eigen zorgteam zal 24 uur per dag aanwezig zijn om hen de helpende hand te bieden, zodat het leven van alledag, voor zover mogelijk, gewoon door kan gaan. 'Gewoon, zoals thuis!'

Specifieke behoefte
Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. Het Beekdalhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer én een badkamer. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt.

Zorgprofiel
Het Beekdalhuis is toegankelijk voor iedereen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies met een zorgprofiel VV05 of hoger. Dagelijks Leven maakt woonzorg betaalbaar, ook voor mensen met alleen AOW als inkomen. Opstartmanager Teunieke van de Werfhorst: "Ik ben er trots op dat we in Wierden een kleinschalige woonzorglocatie kunnen creëren, zodat inwoners van deze gemeente in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis."

Over Dagelijks Leven
Dagelijks Leven is een landelijke aanbieder van hoogwaardige én betaalbare woonzorg voor mensen met geheugenverlies. Dagelijks Leven biedt zorg op maat, 24 uur per dag. Daarbij vinden zij het belangrijk dat de bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. In Twente worden momenteel steeds meer gespecialiseerde zorgvoorzieningen gerealiseerd.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 21 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58