Afbeelding

De Talenter en De Wegwijzer waarschijnlijk naar Sportlaan

Algemeen

WIERDEN - De gemeente wil basisscholen De Wegwijzer en De Talenter samenvoegen op één, nieuwe locatie in Enter. Beide scholen zitten nu in verschillende gebouwen die sterk verouderd zijn. Het college van B&W stelt nu voor om hen samen te voegen in een nieuw te bouwen pand aan de Sportlaan.

De gemeente heeft nog niet besloten op welke locatie het nieuwe schoolgebouw moet komen: op het sportveld of een stukje verderop op de huidige gemeentewerf. Die beslissing kan pas later gemaakt worden. "We moeten eerst een beslissing nemen over de toekomst van de gemeentewerf", vertelt wethouder Johan Coes. "En als we op het sportveld willen bouwen, moeten we zeker weten dat we grond kunnen aankopen voor een vervangend sportveld. Bovendien willen we ook weten hoe de bewoners van de Sportlaan hier in staan."

Mogelijkheden
"Onze voorkeur gaat tot nu toe uit naar de locatie sportveld", aldus directeur Dick Nijzink van De Wegwijzer. "Beide locaties bieden veel mogelijkheden. De gemeentewerf ligt iets verder van de sportvelden en de sporthal, maar het is nog altijd dichtbij. Op beide locaties is genoeg ruimte voor een prachtig gebouw en de ligging aan de rand van het dorp is ideaal voor natuureducatie." "Er is zelfs ruimte genoeg om een brede school te realiseren", vertelt directeur Chris Aben van De Talenter. "Het zou mooi zijn als in het gebouw ook plek zou zijn voor anderen, zoals de bibliotheek en kinderopvang."

Een eigen karakter
Dat De Talenter en De Wegwijzer samen verder willen in één gebouw, is niet nieuw. Nadat de scholen bekend maakten samen onder één dak verder te willen, zijn er gesprekken gevoerd en is er een haalbaarheidsonderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat gezamenlijke nieuwbouw onderwijskundige, financiële en organisatorische voordelen met zich meebrengt. "We blijven twee zelfstandige scholen, met een eigen ingang en een eigen karakter", vertelt directeur Chris Aben van De Talenter. Steeds meer scholen gaan samen in Twente om kosten te besparen qua nieuwbouw van panden, wat zelden een probleem is.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 22 uur geleden
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen gisteren
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58