Afbeelding

Avond over de zin van het leven met Fokke Obbema

Algemeen

WIERDEN - 'Vorig jaar was ik even dood', luidde de eerste zin van het artikel dat Volkskrant-redacteur Fokke Obbema schreef naar aanleiding van zijn hartstilstand op 1 april 2017. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties.

Daaropvolgend verscheen er wekelijks een interview in de krant over de zin van het leven, dit resulteerde in 'de beste interviewserie van 2018', aldus Matthijs van Nieuwkerk. De veertig gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners als Mounir Samuel, A.L. Snijders, Jolande Withuis en Kim Putters waarbij de eerste vraag telkens luidt: 'Wat is de zin van ons leven?' Die gesprekken én het artikel waarmee alles begon zijn onlangs gebundeld in het boek 'De zin van het leven'.

Bijzondere avond
In een avond over 'De zin van het leven' gaat Fokke Obbema met (oud) huisarts Herman Stiggelbout in gesprek over de grote vragen des leven. Op voorhand een memorabele avond! Een avond over 'De zin van leven' met Fokke Obbema en Herman Stiggelbout is op maandag 25 november bij het Ontmoetingscentrum in Wierden. De organisatie is in handen van de Culturele Raad Wierden. Tijdens de pauze en na afloop kan 'De zin van leven' worden aangeschaft en natuurlijk worden gesigneerd door de schrijver. De aanvang is 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open. Kaarten à 7,50 euro (vvk 7,00) zijn verkrijgbaar bij boek en kantoorvakhandel Reterink.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 22 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58