Afbeelding

Goede zorgverzekering, óók met een laag inkomen

Algemeen

WIERDEN - Goede zorg is belangrijk voor een lang en aangenaam leven. Maar, zoals u als lezer weet, aan goede zorg hangt vaak wel een prijskaartje. Zo stijgen de kosten voor de zorgverzekering ieder jaar weer door, terwijl de dekking onder druk staat. Gooi hierbij groeiende eigen bijdragen voor zorg in de brede zin en het verplichte eigen risico, en zorg lijkt haast onbetaalbaar te worden. Gelukkig kunnen inwoners met een laag inkomen nog steeds een beroep doen op een collectieve zorgverzekering.

Vooropgesteld: een collectieve zorgverzekering neemt niet álle zorgkosten weg, maar ze zijn vaak wel beter beheersbaar. Veel inwoners met een laag inkomen kunnen in de problemen komen door opeenstapeling van vervelende verrassingen, zoals een onverwacht ongelukje waardoor de bijna 400 euro eigen risico er aardig in hakt. Het doel is om dit soort problemen te vermijden. Veel minima mijden zorg omdat ze bang zijn voor te hoge kosten, met alle gevolgen van dien.

Collectief verzekeren
In Wierden werkt de gemeente samen met zorgverzekeraar Menzis om de Menzis GarantVerzorgd verzekering aan te kunnen bieden. De gemeente betaalt hierbij mee aan uw premie en ook het volledige eigen risico en eigen bijdragen voor zorg zijn meeverzekerd. Zo is bijvoorbeeld ook het abonnementstarief voor een scootmobiel of huishoudelijke ondersteuning inbegrepen.

Aanvragen
Het is tot en met 31 december mogelijk om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. U moet dan uiterlijk 31 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Op de website www.gezondverzekerd.nl/menzis staat informatie over het concrete aanvragen van de collectieve zorgverzekering. Hier staan dan vanaf komende week, 12 november, ook de definitieve premiebedragen. Wie meer informatie wil kan tevens bellen met Menzis, die een overstapcoach beschikbaar heeft. Dit kan via 088-222 40 80. U bent tevens van harte welkom bij het zorgloket van de gemeente Wierden in het gemeentehuis. Op woensdag 11 december is hier ook de Menzis overstapcoach aanwezig voor vragen en advies, van 16.00 tot 19.30 uur.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58