Afbeelding

Nabestaanden gezocht van soldaat Geert Ottens

Algemeen

ALMELO - De Stichting Oorlogsverhalen is op zoek naar nabestaanden van soldaat Geert Ottens. Hij kwam vermoedelijk in 1949 om het leven in Sroja, Nederlands-Indië.

Geert Ottens werd geboren in Kerkrade op 14 september 1926. Hij woonde als kind in Odoorn en later in Almelo. Op 5 augustus 1949 is hij vermist geraakt; vermoedelijk gesneuveld in Nederlands-Indië. Hij was niet getrouwd en woonde in Almelo aan de Anjelierstraat 26. Afgezien van dit weet de Stichting Oorlogsverhalen niets van hem. Er is geen graf bekend, zelfs geen foto.

Herdenken
Op dinsdag 19 mei 2020 zal een herdenking gehouden worden voor gesneuvelden van het OVW-bataljon 1.1.R.I. oftewel het Drents Bataljon De Witte Ram bij de Johannes Post Kazerne in Havelte. Het Johan Willem Friso Regiment (JWF) organiseert sinds een aantal jaren een Herdenking/Reünie voor oud-strijders van alle Indië-bataljons die onder de vlag van het JWF naar voormalig Nederlands-Indië gingen. Volgend jaar, op dinsdag 19 mei, zal een nieuwe vorm van herdenken worden geïntroduceerd. Daarbij zullen ook de foto's van de gesneuvelden van 1.1.R.I. door schoolkinderen worden gedragen. Daarom is men op zoek naar contact met nabestaanden van deze gesneuvelden met de vraag of zij misschien een foto van hun dierbare voor deze herdenking willen afstaan.

Neem contact op
Weet u meer over soldaat Geert Ottens? Hebt u wellicht een foto of bent u nabestaande? Neem dan contact op met de Stichting Oorlogsverhalen via bestuur@oorlogsverhalen.com of 035-7370288. Kijk ook op: www.oorlogsverhalen.com

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 23 uur geleden
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58