De meeste teams konden genieten van een rustige week.
De meeste teams konden genieten van een rustige week. Foto: Shutterstock

Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt’74

Algemeen

WIERDEN - Afgelopen week was het een rustige week voor de meeste teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74. Dit vanwege het feit dat dit weekend de Nederlandse kampioenschappen tafeltennis werden gehouden. Bij de heren won de 19-jarige Barry Berben, terwijl bij de dames de eveneens 19-jarige Emine Ernst uit Lochem haar titel wist te prolongeren.

Het eerste team van Effekt’74 speelde een moeizame wedstrijd uit bij Kampenion in Kampen. Lars Hubbelmeijer, Gert Jan Arends en de niet geheel fitte Rick Luiken namen het op tegen de 3 spelers van Kampen. Uiteindelijk wisten Lars en Gert Jan elk twee enkelspelen te winnen en zat Rick er tweemaal dicht bij (verlies in vijf games). Door deze 6-4 nederlaag is het kampioenschap voor het eerste team van Effekt’74 bijna buiten bereik geraakt.

Het tweede team van Effekt’74 speelde een inhaalwedstrijd tegen Trias uit Twello. Hier waren het Ashwin Huisjes, Johan Truschel en Peter Waenink die voor Effekt uitkwamen. Peter en Johan wisten beiden twee enkelspelen redelijk eenvoudig te winnen, terwijl Ashwin 1 enkelpartij, en samen met Peter ook het dubbel, op zijn naam schreef. Voor Effekt was deze 6-4 overwinning voldoende om de eerste plaats in hun poule over te nemen. Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben ze 3 punten voorsprong op Borne en 4 op Trias en blijven ze een goede kans houden op promotie naar de hoofdklasse.

Komende week is er weer een vol programma voor de teams van Effekt’74. Op vrijdagavond spelen maar liefst 5 teams hun thuiswedstrijd in Sportzaal Het Noordbroek. Zoals gewoonlijk is iedereen van harte welkom om de spelers van Effekt’74 aan te moedigen of om zelf een balletje te komen slaan. Er is op vrijdagavond altijd voldoende ruimte!

Meer weten over Effekt’74 of wellicht ook interesse om deze mooie sport te ontdekken? Neem dan eens een kijkje op de website: www.effekt74.nl

Afbeelding
Gezond respect nodig voor onweer 1 jun., 10:08
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 1 jun., 08:07
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 31 mei, 20:01
Afbeelding
Trouwen in Overijssel steeds duurder 31 mei, 18:07
Afbeelding
Op pad met de Mooi Meegenomen Bus 31 mei, 14:07
Afbeelding
Dhlomo: een muziektheaterspektakel 31 mei, 12:04
Afbeelding
OPEN+ leden altijd welkom in de Bibliotheek van Enter 31 mei, 10:09
Afbeelding
Informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten 31 mei, 08:15