Beautiful Kidz biedt hulp aan kinderen in nood in de achterstandswijk Katutura en het dorp Ovitoto.
Beautiful Kidz biedt hulp aan kinderen in nood in de achterstandswijk Katutura en het dorp Ovitoto.

Collecte voor Stichting Beautiful Kidz Namibië tijdens Root7 concert

Algemeen

WIERDEN - Zondag 5 februari komt in de morgendienst van de Gereformeerde kerk Wierden de Christelijke band Root7 optreden.

Root7 bestaat uit drie bandleden. Met de huidige bezetting (zang/gitaar, piano/zang & drum/zang) weet Root7 een eigen sound neer te zetten. Root7 richt zich op het verspreiden van het evangelie en getuigen van de grootheid van de Heer door middel van eigentijdse gospelmuziek. Het repertoire is breed en bevat ook eigen nummers.

Bandlid van Root7 is Jordi Voort. Jordi is voor de Stichting Beautiful Kidz in Namibië geweest en hij zal in de dienst iets vertellen over de stichting en zijn eigen ervaring in Namibië. Eén van de collectes in deze dienst zal dan ook bestemd zijn voor deze stichting.


Beautiful Kidz biedt hulp aan kinderen in nood in de achterstandswijk Katutura en het dorp Ovitoto. 

Beautiful Kidz Namibië

In de achterstandswijk Katutura (sloppenwijk bij de hoofdstad Windhoek) en het dorp Ovitoto wordt door Beautiful Kidz hulp geboden aan kinderen in nood. In beide plaatsen is een community centrum waar diverse programma’s worden aangeboden. Onderwijs staat hierbij centraal. De cijfers over de leefomstandigheden zijn ronduit schokkend. In drie van de vier gezinnen is er onvoldoende voedsel. Juist kinderen, die het meest kwetsbaar zijn, worden van deze omstandigheden gemakkelijk slachtoffers. Door de armoede is er ook veel problematiek zoals alcoholmisbruik, drugs, geweld en seksueel misbruik. Momenteel worden er dagelijks 260 kwetsbare kinderen geholpen. Naast de hulp voor de kinderen zijn er ook programma’s voor jongeren, gezinnen en zwangere vrouwen. Beautiful Kidz ondersteund families ook, door ze te helpen meer zelfvoorzienend te worden. Dit gebeurt onder andere door middel van een naaldwerkproject waar schooluniformen worden gemaakt en een kippenproject.

Spreker Egbert-Jan Haselhorst uit Den Ham leidt deze morgendienst, die om 09.30 uur begint. De Gereformeerde Kerk Wierden is te vinden aan de Spoorstraat 5 in Wierden.

Afbeelding
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58