Afbeelding

Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer

Verenigingen

WIERDEN - Tijdens NLdoet op zaterdag 17 maart pakte een grote groep Wierdense vrijwilligers verschillende klussen aan in de Generatietuin. Naast de vaste groep vrijwilligers die een ochtend extra kwamen werken waren de vrijwilligers heel blij met een aantal nieuwe aanmeldingen.

Meerdere klussen werden aangepakt. Een vrijwilliger maakte een stevige stellage voor acht druivenplanten. Met veel kennis van zaken gingen de palen de grond in en werden er gaten door het staal geboord voor de lijnen. Met dank aan de technische kennis van deze vrijwilliger staat er voor jaren een degelijk hekwerk waar de druiven langs kunnen groeien. In de komende tijd worden de palen zwart geverfd, zodat ze minder opvallen tussen het groen.

De zitjes van één van de picknickbanken waren versleten en onveilig. De Meubelzwagerij maakte daarom nieuwe solide zittingen en sponsorde de Generatietuin met deze aanschaf. Na een ochtend boren en schroeven is de picknickbank weer klaar voor gebruik.

De paden waren aan renovatie toe. Een groep vrijwilligers verwijderde onkruid en anderen stortten nieuw granulaat over de slechte plekken uit. Grootgroener sponsorde het granulaat en gaf tevens advies over de werkwijze. Het was een zware klus, die nog niet helemaal af is. De paden aan de westkant zijn inmiddels weer mooi vlak. De paden aan de oostkant worden in de komende maanden aangepakt. 

Halverwege de ochtend was er een gezellige koffiestop en de Generatietuin sloot het vrijwilligerswerk af met een Twentse krentenwegge.

Met dank aan al deze vrijwilligers is de Generatietuin weer klaar voor een prachtige lente en zomer.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58