Afbeelding

Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer

Verenigingen

WIERDEN - Tijdens NLdoet op zaterdag 17 maart pakte een grote groep Wierdense vrijwilligers verschillende klussen aan in de Generatietuin. Naast de vaste groep vrijwilligers die een ochtend extra kwamen werken waren de vrijwilligers heel blij met een aantal nieuwe aanmeldingen.

Meerdere klussen werden aangepakt. Een vrijwilliger maakte een stevige stellage voor acht druivenplanten. Met veel kennis van zaken gingen de palen de grond in en werden er gaten door het staal geboord voor de lijnen. Met dank aan de technische kennis van deze vrijwilliger staat er voor jaren een degelijk hekwerk waar de druiven langs kunnen groeien. In de komende tijd worden de palen zwart geverfd, zodat ze minder opvallen tussen het groen.

De zitjes van één van de picknickbanken waren versleten en onveilig. De Meubelzwagerij maakte daarom nieuwe solide zittingen en sponsorde de Generatietuin met deze aanschaf. Na een ochtend boren en schroeven is de picknickbank weer klaar voor gebruik.

De paden waren aan renovatie toe. Een groep vrijwilligers verwijderde onkruid en anderen stortten nieuw granulaat over de slechte plekken uit. Grootgroener sponsorde het granulaat en gaf tevens advies over de werkwijze. Het was een zware klus, die nog niet helemaal af is. De paden aan de westkant zijn inmiddels weer mooi vlak. De paden aan de oostkant worden in de komende maanden aangepakt. 

Halverwege de ochtend was er een gezellige koffiestop en de Generatietuin sloot het vrijwilligerswerk af met een Twentse krentenwegge.

Met dank aan al deze vrijwilligers is de Generatietuin weer klaar voor een prachtige lente en zomer.

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 10 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 12 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 12 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 14 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 16 uur geleden