Afbeelding

Jan Quintus Zwart al 40 jaar dirigent van Looft den Heer

Verenigingen

NOTTER - Voor Jan Quintus Zwart was het op dinsdag 19 maart 40 jaar geleden dat hij als dirigent werd aangenomen bij de Christelijk Gemengde Zangvereniging ‘Looft den Heer’ in Notter. Indertijd moest hij eerst een keer komen dirigeren op proef, waar hij op advies van zijn vader Willem Hendrik Zwart een aantal oude, vertrouwde liederen heeft laten zingen. Het bestuur werd het eens: hij was weliswaar jong, maar hij mocht een kans hebben. Dit was het begin van zijn carrière als dirigent. Onder leiding van Jan Quintus groeide ‘Looft den Heer’ uit tot een groot regionaal koor met zo’n 150 leden uit de wijde omtrek, dat wekelijks repeteert in het Kulturhus in Notter. Zelfs in de ‘coronatijd’ gingen de repetities online door.

Het jubileum is een mijlpaal welke gevierd mag worden. Na de jaarlijkse jaarvergadering op maandag 18 maart werd Jan Quintus, samen met zijn vrouw Berna, in het zonnetje gezet. Bij de feestavond met waren zelfs nog 23 leden van het eerste uur die 40 jaar geleden al lid waren toen Jan Quintus bij ‘Looft den Heer’ werd aangenomen. Deze avond was de aftrap voor het jubileumjaar: een jaar waar ook bij de andere koren waar Jan Quintus dirigent is zijn jubileum zal worden gevierd.

‘Looft den Heer’ in Notter viert het jubileum ook nog met een jubileumconcert op 8 juni aanstaande in de dorpskerk in Wierden. Voor die tijd is er nog een Paasconcert op zaterdag 30 maart aanstaande, ook in de dorpskerk in Wierden. Dit concert begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. 

www.looftdenheer.nl

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Afbeelding
Mooie opbrengst ZOA collecte 25 apr, 14:05
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 25 apr, 12:07
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 24 apr, 18:10
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 24 apr, 14:09
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 24 apr, 10:00
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 24 apr, 10:00
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 24 apr, 07:58