Afbeelding

Jan Quintus Zwart al 40 jaar dirigent van Looft den Heer

Verenigingen

NOTTER - Voor Jan Quintus Zwart was het op dinsdag 19 maart 40 jaar geleden dat hij als dirigent werd aangenomen bij de Christelijk Gemengde Zangvereniging ‘Looft den Heer’ in Notter. Indertijd moest hij eerst een keer komen dirigeren op proef, waar hij op advies van zijn vader Willem Hendrik Zwart een aantal oude, vertrouwde liederen heeft laten zingen. Het bestuur werd het eens: hij was weliswaar jong, maar hij mocht een kans hebben. Dit was het begin van zijn carrière als dirigent. Onder leiding van Jan Quintus groeide ‘Looft den Heer’ uit tot een groot regionaal koor met zo’n 150 leden uit de wijde omtrek, dat wekelijks repeteert in het Kulturhus in Notter. Zelfs in de ‘coronatijd’ gingen de repetities online door.

Het jubileum is een mijlpaal welke gevierd mag worden. Na de jaarlijkse jaarvergadering op maandag 18 maart werd Jan Quintus, samen met zijn vrouw Berna, in het zonnetje gezet. Bij de feestavond met waren zelfs nog 23 leden van het eerste uur die 40 jaar geleden al lid waren toen Jan Quintus bij ‘Looft den Heer’ werd aangenomen. Deze avond was de aftrap voor het jubileumjaar: een jaar waar ook bij de andere koren waar Jan Quintus dirigent is zijn jubileum zal worden gevierd.

‘Looft den Heer’ in Notter viert het jubileum ook nog met een jubileumconcert op 8 juni aanstaande in de dorpskerk in Wierden. Voor die tijd is er nog een Paasconcert op zaterdag 30 maart aanstaande, ook in de dorpskerk in Wierden. Dit concert begint om 19.30 uur, de toegang is gratis. 

www.looftdenheer.nl

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 11 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 13 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 13 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 15 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 17 uur geleden