Team 2, 4 en 6 speelden thuis.
Team 2, 4 en 6 speelden thuis.

Een laatste ronde met verrassingen

Sport

WIERDEN - De afgelopen week, week 17, speelden de teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Efekt’74 hun laatste ronde in de voorjaarscompetitie. Er moesten nog een aantal beslissingen vallen met betrekking tot promotie en degradatie en dus stond er voor een aantal teams nog veel op het spel.

Dat gold echter niet voor de seniorenteams 1, 2 en 3. En dat was te merken aan de uitslagen. Team 1 verloor kansloos in Kampen van Kampenion. Dat had echter voor de rangschilling in de poule geen gevolgen: de vierde plaats stond al vast. Voor team 2 stond er ook niets meer op het spel behalve prestige, want een wedstrijd tegen Blauw Wit uit Almelo wil je altijd winnen. Dat ging team 2 goed af, met een 8-2 overwinning. Aschwin Huiskes bleek onoverwinnelijk, terwijl Johan Truschel en Mirko Meulenbeld ieder twee enkelspelen wisten te winnen. Hierdoor werd het team derde in hun poule. Dat gold ook voor team 3, dat in Enschede ten onder ging bij DVO. 

Voor team 4 was degradatie nog een serieuze optie. Er moest tenminste gelijk gespeeld worden tegen DVO. Zowel Effekt als DVO kon wegens andere verplichtingen hun sterkste speler niet opstellen. Gelukkig waren de spelers van team 4, Anton Luiken, Patrick Tolsma en Sergey Sitko, dit keer in uitstekende vorm (of hadden de tegenstanders misschien een mindere dag?), want aan het eind van de avond stond er een klinkende 10-0 overwinning op het wedstrijdformulier! Uiteindelijk leverde dat zelfs nog de derde plaats in de poule op. 

Zuurder waren de druiven voor team 5. Er werd met 6-4 verloren van DTS en daarmee eindigde het team uiteindelijk op de vijfde in de poule, wat in principe degradatie betekende. In de gelijk opgaande wedstrijd met DTS werden maar liefst zes wedstrijden in de vijfde game beslist, waarvan Effekt’74 er maar twee wist te winnen. De kampioen in de poule heeft maar twee punten meer, dus met een beetje meer geluk had team 5 zelfs kampioen kunnen worden. Team 6 en 7 wisten zich netjes te handhaven: beide teams eindigden op de vierde plaats in hun poule. 

Team 8 wist het kampioenschap in hun poule binnen te halen. De laatste wedstrijd werd weliswaar gelijkgespeeld, maar het kampioenschap kwam geen moment in gevaar. Hier was Tom Sloetjes de grote man. Vrijdag won hij weer alle partijen en zo bleef hij het hele seizoen ongeslagen. Een prestatie die bijna werd geëvenaard door zijn teamgenoot Stijn Klein Robbenhaar, die in het hele seizoen maar één wedstrijd verloor.

In de duo-competitie eindigde team 1 op de tweede plaats. De kleine overwinning in Almelo op De Trefhoek bracht daar geen verandering in.

Bij de jeugd speelt degradatie geen rol. Het gaat erom dat de spelers hun niveau verbeteren en dat ze met plezier tafeltennis spelen. Dat is bij de jeugdteams van Effekt zeker het geval. Omdat de verschillen in sterkte tussen teams in één poule best groot kan zijn, is de uiteindelijke rangschikking geen goede maat hoe de spelers en speelsters hebben gepresteerd. En praktisch alle jeugdspelers hebben hun ELO-rating dit seizoen zien stijgen; een teken dat ze goed gepresteerd hebben! 

Interne competitie 

Nu de competitie ten einde is, gaan veel spelers van Effekt’74 verder in een interne duo-competitie, die op vrijdagavond wordt gespeeld. En uiteraard blijven de spelers trainen op de maandag- en/of woensdagavonden. Dat geldt zowel voor competitiespelers als voor de ‘recreanten’. 

Effekt’74 is en blijft een vereniging waar iedereen welkom is om op zijn of haar niveau te tafeltennissen. Er is een aanwas van nieuwe leden geweest, waardoor de vereniging een klein beetje is gegroeid. Nieuwe leden zijn echter altijd welkom en zeker in het 50-ste jaar dat Effekt’74 bestaat.

De uitslagen op een rij

Kampenion 2 - Effekt’74 1:  10-0

Effekt’74 2 – Blauw Wit 2:  8-2

DVO 83 1 - Effekt’74 3: 8-2

Effekt’74 4 – DVO 83 2:  10-0

Effekt’74 5 – DTS 9: 4-6

Effekt’74 6 – HATAC 3: 6-4

Rijssen 4 - Effekt’74 7: 6-4

Twekkelerveld 3 - Effekt’74 8: 5-5

DUO

De Trefhoek 1 - Effekt’74 1: 2-3           

Jeugd

De Brug 3 - Effekt’74 1: 9-1

De Brug 4 - Effekt’74 2: 7-3

Vitesse’35 1: Effekt’74 3: 6-4

Afbeelding
JYSK heeft de perfecte loungeset 2 uur geleden
De vereniging lanceerde een eigen jubileumlikeur: Bloasnat. Deze likeur is op 15 juni ook te koop.
Wilhelmina bestaat 125 jaar: zomeravondconcert 8 uur geleden
Afbeelding
Leren goed om te gaan met dementie 12 uur geleden
De vrijwilligers verkopen de creaties op markten, de opbrengst doneren zij aan een klein goed doel.
'Uit liefde gemaakt' zoekt creatieve vrijwilligers 15 mei, 12:10
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 15 mei, 09:54
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 07:54
Ben Beens
Laat geluid van SGP niet verloren gaan 14 mei, 14:01
Afbeelding
Week van de Democratie met drie evenementen 14 mei, 12:10