Afbeelding
Foto: Jan van den Noort

Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als ‘Weghorst Makelaardij WVC Volley’

Sport

WIERDEN - De dames van WVC Volley Wierden begonnen afgelopen seizoen 2023/2024 met een nieuw team dat bestond uit een mix van Dames 1 en Dames 2. Hun doelstelling voor het seizoen was om in de top drie van de 1e klasse te eindigen. 

Trainer Daniel Brouwer: “We begonnen met intensieve trainingen om zo een hecht team te vormen en afstemming met elkaar te vinden. Door deel te nemen aan verschillende oefenwedstrijden ontdekten we waar we nog konden groeien maar ook waar we al heel goed in waren.”

De start van het seizoen begon goed. Naarmate het seizoen vorderde, verbeterden het team steeds meer en behaalden ze meer overwinningen. Daniel vervolgt: “Ook namen we deel aan de bekercompetitie, waarbij een wedstrijd tegen SSS DS 2 een echt hoogtepunt was, met hard werken aan beide kanten. Hoewel we die wedstrijd niet wonnen, hebben we wel laten zien wat we konden en motiveerde dit ons alleen maar meer om in de competitie beter volleybal neer te zetten. Natuurlijk hebben we ook verloren, maar deze momenten hebben we zorgvuldig besproken en gebruikt als leermomenten. Zo konden we gedurende het seizoen gestaagd doorwerken aan ons plan om uiteindelijk proberen het kampioenschap binnen te behalen. En met succes!!”


Foto: Jan van den Noort

Met nog twee wedstrijden te gaan, had het team nog één set nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Ze reisden met een grote groep supporters en sponsoren naar Hengelo af om daar het kampioenschap definitief te maken. “Ondanks de matige wedstrijd werd het achteraf een groot feest met familie, vrienden en sponsoren. Het feest werd later in Wierden verder voortgezet in het sportcafé tot in de late uurtjes. Toen nog onze Super Saturday, afgelopen zaterdag 13 april, daar behaalden we een overtuigende overwinning van 3-1 op Harambee. Dit zorgde voor een fantastische sfeer in onze sporthal met jeugd en ouders op de (VIP)-tribune”, aldus Daniel.

Tijdens deze feestelijke sfeer was het een mooi moment om de mede-kampioenen ook in het zonnetje te zetten. Met de nieuwe kampioenshirts aan heeft het team felicitaties en kleine attenties uitgedeeld aan de kampioenen. Naderhand zijn de kampioenen gezamenlijk naar de kantine gegaan om daar verder te genieten van een buffet en afsluiting van een dag vol herinneringen.

Trainer Daniel dankt het succes van afgelopen seizoen aan de inzet van iedereen, van spelers tot coaches en van andere teams tot de ondersteuning van de vereniging en sponsoren: “We kijken met trots terug op het afgelopen seizoen en kijken vol enthousiasme uit naar de uitdagingen die het komende seizoen in de promotieklasse met zich mee zal brengen. Via deze weg willen we nogmaals iedereen bedanken die ons gedurende het seizoen geholpen heeft op welke manier dan ook maar.”


Foto: Jan van den Noort

Afbeelding
Gemeente Wierden wil bewustwording creëren tijdens de Twentse Waterweken 7 uur geleden
Afbeelding
Creatieve workshops in de meivakantie bij Kaliber 9 uur geleden
Tijdens de zomermaanden houdt de bridgeclub op de maandagavond de zomeravond bridgedrives.
Bridgen bij BC Klaver Vier in de zomermaanden 11 uur geleden
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 13 uur geleden
Symbolische start bouw Wederstaete met vlagceremonie door kopers.
Feestelijke start van de bouw bij nieuwbouw Wederstaete Wierden 13 uur geleden
Team 2, 4 en 6 speelden thuis.
Een laatste ronde met verrassingen gisteren
Afbeelding
Gezellige rommelmarkt Koningsdag FOTO'S 29 apr, 17:53
Burgemeester Doret Tigchelaar samen met de 12 inwoners die een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mochten nemen.
Lintjesregen in de gemeente Wierden 29 apr, 13:51