Afbeelding

SVZW-DZC’68 1-1: Vlakke partij voetbal blijft onbeslist

Sport

WIERDEN - Zomerse temperaturen op sportpark Het Lageveld te Wierden zaterdagmiddag 6 april waar SVZW moest aantreden tegen de nummer twee in de competitie. Scheidsrechter Eddy de Gier leidde deze partij.

De wedstrijd begon met twee aftastende partijen die weinig spektakel leverden, behalve dan in de 8e minuut toen SVZW doelman Bram Muis aan een penalty ontsnapte. Zowel Rutgers Ebbers en de staf van DZC ontvingen geel nadat ze het duidelijk niet eens waren met de beslissing van de scheids om de bal niet op de stip te leggen. De wedstrijd kabbelde voort zonder echte hoogtepunten en met vele foute passes. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Toch viel er in de 35e minuut een doelpunt toen Jurjan Mannes de vrije trap in de hoek plaatste en daarmee SVZW op een 1-0 voorsprong plaatste. DZC’68 probeerde het daarna wel getuige het schot van Thomas Kleinlugtebeld dat rakelings voorlangs zeilde, maar tot scoren leidde het niet. Vlak voor rust nog een mooie aanval van de gastheren resulterend in een corner waaruit Freek Grondman op de lat kopte, pech voor de verdediger. Ruststand 1-0.

Geen wijzigingen na de thee. Drie minuten na de aftrap schoot Freek Grondman over en viel de gelijkmaker in de 53e minuut door Jasper Vonk, die daarmee zijn aantal op twaalf gescoorde doelpunten bracht. De vrije trap door Jurjan Mannes ging dit keer ruim over het Doetinchemse doel en in de 57e minuut dubbele wissel bij de gasten: Max van der Velpen en Merijn Heijink verschenen binnen de lijnen als vervangers voor Rutger Ebbers en Cas Evers. Aan het spel veranderde intussen weinig, het bleef een enigszins vlakke wedstrijd. Het schot van SVZW door Jasper Groothuis ging over en de inzet aan de andere kant van Thomas Kleinlugtebeld werd gepakt door keeper Bram Muis. Intussen werden de gasten uit Doetinchem wel wat sterker, kwamen er steeds snel uit en wisselden in de 76e minuut nogmaals: Jelle van Rinsum kwam voor Jesse Wortelboer en SVZW trainer Frank Eeftink haalde Yessin Maskoul eraf voor Sem Jager. De staf van de bezoekers hadden vandaag geen goede klik met de leidsman, want in 78e minuut werd opnieuw een gele kaart aan hen gepresenteerd vanwege commentaar. DZC scoorde even later dan toch, maar deden dit vanuit buitenspelpositie, dus bleef de stand gelijk. DZC invaller Max van der Velpen had pech in de 84e minuut toen hij buitenkant paal mikte en even later kreeg hij nogmaals de kans, dit keer werd het een corner. Vlak voor tijd een opstootje dat bestraft werd door beide kemphanen doelman Mike Thus van DZC en Jurjan Mannes van SVZW de gele kaart voor te toveren. Eindstand bepaald op 1-1.

Zaterdag 13 april week gaat de reis naar Hulzen, aanvang 14.30 uur.