Afbeelding
Foto: Shutterstock

WHC – SVZW 5-2: De koploper WHC rekent overtuigend af met SVZW in Wezep

Sport

WIERDEN/WEZEP - Zaterdagmiddag 23 maart trad SVZW aan tegen koploper WHC, de aanstaande kampioen in de klasse H, op sportpark De Mulderssingel te Wezep. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Nick Lammers.

De eerste kans was voor de bezoekers in de 2e minuut, maar Bas ter Hogt zag zijn schot naast het doel van keeper Leen ter Wielen eindigen. In de 5e minuut had WHC kunnen scoren maar deed dat niet, twee minuten later wel toen Nathan Duim op simpele wijze de 1-0 scoorde. Eenzelfde scenario gold voor de 13e minuut waarin Jurian van den Brink wel heel makkelijk voor de 2-0 tekende. WHC was duidelijk sterker in die beginfase, waarin SVZW aanvoerder Robin de Jong geel ontving. In de 23e minuut reeds de eerste wissel bij de gasten: Lars van Putten moest er geblesseerd af, Alen Ramic erin. Vijf minuten later overkwam de grensrechter eveneens een blessure, hij moest vervangen worden en dus volgde een zoektocht naar een vervanger en werd de wedstrijd onderbroken. Na ongeveer een kwartier werd het spel hervat en tekende Jasper Groothuis in de 35e minuut voor de aansluitingstreffer: 2-1. Twee minuten later pech voor Stef van Oene doordat hij uitgleed en niet voor de 3-1 zorgde. Na de hervatting herpakte SVZW zich, leek WHC in te storten en was daar in de 43e minuut bijna de gelijkmaker, maar de bal rolde voorlangs. Op slag van rust nog een gele kaart voor Jurjan Mannes namens SVZW en kopte Jesper Middelkamp nog op de lat. In die fase was WHC enigszins de kluts kwijt maar profiteerde SVZW daar niet voldoende van, ruststand derhalve 2-1.

Na de thee twee ongewijzigde elftallen in het veld en al in de 47e minuut werd een blunder achterin bij de Wierdenaren genadeloos afgestraft door Sargon Gouriye en dat betekende 3-1, terwijl vlak daarvoor eigenlijk de 2-2 had kunnen vallen. In de 50e minuut geel voor WHC speler Menno van der Worp. Een wissel aan de SVZW kant volgde in de 64e minuut: trainer Frank Eeftink wisselde Tom ter Hogt en Jasper Groothuis voor Yessin Maskoul en Maarten Jansen. Maskoul ontving drie minuten later al de gele kaart. Billen knijpen in de 70e minuut toen een terugspeelbal op keeper Julian Bakker verkeerd uitpakte en nog net op de doellijn kon worden gepakt. De 4-1 voor WHC kwam er na een poging tot verdedigen alsnog, Sargon Gouriye tekende voor zijn tweede treffer in de 73e minuut en daarmee was de wedstrijd wel beslist. WHC wisselde daarop, Luke Roodenburg eraf, Arion Tichelaar erin. Twee minuten later tekende Sartgon Gouriye voor zijn hattrick deze middag door de 5-1 te scoren. In de slotfase nog een wissel bij de thuisploeg en scoorde Thijs Koopman nog de 5-2 voor de statistieken. Na een kleine opleving na de hervatting in de eerste helft had SVZW verder niets in te brengen en gaat WHC onverdroten verder op weg naar het kampioenschap. 

Geen competitievoetbal in het Paasweekend. De eerstvolgende klus is de thuiswedstrijd tegen DZC’68, ook een sterke opponent, op 6 april. Aanvang 14.45 uur op het Sportpark Het Lageveld.

Opstelling SVZW

Bakker, Sem Jansen, Koopman, Maat, Van Putten (23e Ramic), De Jong, Mannes, Bas ter Hogt, Middelkamp, Tom ter Hogt (64e Maarten Jansen) en Groothuis (64e Maskoul).

De vereniging lanceerde een eigen jubileumlikeur: Bloasnat. Deze likeur is op 15 juni ook te koop.
Wilhelmina bestaat 125 jaar: zomeravondconcert 4 uur geleden
Afbeelding
Leren goed om te gaan met dementie 8 uur geleden
De vrijwilligers verkopen de creaties op markten, de opbrengst doneren zij aan een klein goed doel.
'Uit liefde gemaakt' zoekt creatieve vrijwilligers 15 mei, 12:10
Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 15 mei, 09:54
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 07:54
Ben Beens
Laat geluid van SGP niet verloren gaan 14 mei, 14:01
Afbeelding
Week van de Democratie met drie evenementen 14 mei, 12:10
Merle kreeg het brons omgehangen.
Internationaal brons voor Merle Bouwmeester 14 mei, 09:58