Afbeelding

Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle

Sport

ENTER - De buurtsportcoaches van De Welle waren sinds oktober 2023 op vrijdagmiddag te vinden in sporthal De Zomp. Wekelijks werd hier tussen 15.00 en 17.00 uur tijdens de sportinstuif een attractief, uitdagend en laagdrempelig activiteitenprogramma uitgezet voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. 

“Een ideale activiteit voor kinderen, waar de kracht van sport en het plezier van bewegen ervaren wordt”, vertellen de buurtsportcoaches over de sportinstuif. Nu het weer lente is, heeft De Welle het sportinstuif-seizoen op 15 maart afgesloten met een echt springfestijn.

De Welle kijkt tevreden terug op de afgelopen maanden. “Er is een afwisselend aanbod samengesteld, van touwzwaaien tot trampoline springen en van een potje voetballen/knotshockey tot het klimmen en klauteren op luchtkussens.”

Dat er veel animo is voor deze activiteit, was ook op de laatste dag goed te merken. Meer dan honderd jongens en meisjes waren present en veel ouders, opa’s en oma’s kwamen een kijkje nemen. Voor de buurtsportcoaches een kroon op hun werk. “Het laat zien dat deze activiteit aansluit bij de wensen en behoeften van de kinderen. Zij zijn op deze manier onbewust bezig met bewegen. Iets wat je niet vaak genoeg kunt doen”, benadrukt Mart Nieuwenhuis, buurtsportcoach. Veel kinderen lieten na afloop weten dat ze het jammer vonden dat het seizoen er alweer op zit. ‘Kunnen jullie de komende tijd niet buiten doorgaan’ was een van de reacties. “Enorm gaaf om dergelijke reacties te mogen ontvangen. Voor ons een teken dat wij iets moois hebben neergezet”, aldus collega Bart Benneker. “We willen hierbij alle kinderen bedanken voor hun deelname en zien iedereen graag terug tijdens het nieuwe sportinstuif-seizoen vanaf oktober!”

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 6 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 10 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 10 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 12 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 12 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 14 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 16 uur geleden