Afbeelding

Dierenambulance zoekt vrijwilligers

Nieuws

REGIO - De dierenambulance in Almelo/Wierden rijdt volledig op vrijwilligers en rijdt waar mogelijk 24/7. Vanaf april begint het hoogseizoen weer en daarom is zijn ze dringend op zoek naar mensen die zoeken naar leuk en divers vrijwilligerswerk en een hart voor dieren hebben.

Als vrijwilliger op de dierenambulance (chauffeur of bijrijder) help je samen met een collega-vrijwilliger dieren in nood en dat is heel mooi en divers werk. Je bevrijdt dieren uit benaderde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een dierenopvang of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie of andere diensten te assisteren. Geen dag is hetzelfde bij de dierenambulance.

Het werk op de dierenambulance is een avontuur en kan soms ook emotioneel zwaar vallen. Je komt in aanraking met gewonde of zieke dieren en het loopt helaas niet altijd goed af. De dierenambulance zoekt daarom mensen die sterk in hun schoenen staan. Als chauffeur heb je uiteraard een geldig rijbewijs nodig, voor de bijrijder is dit niet verplicht maar wel handig.

De dierenambulance is op zoek naar vrijwilligers die woonachtig zijn in Almelo of Wierden en minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn. De diensttijden zijn van 8.00 tot 14.00, 14.00 tot 20.00 en 20.00 tot 8.00 uur. 

Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen bij de dierenambulance of wil je graag nog wat meer informatie? Stuur een e-mail naar sophie.bras@dierenbescherming.nl

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 11 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 12 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 13 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 13 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 15 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 17 uur geleden