Drie politie-nationaliteiten samen in Wierden: Nederland, België en Frankrijk.
Drie politie-nationaliteiten samen in Wierden: Nederland, België en Frankrijk.

Expositie Jumelage Wierden ontmoet Europa

WIERDEN - De Stichting Historische Kring Wederden kijkt terug op de jaren dat er een nauw contact was met Europese partnersteden.

Jumelage staat voor de vriendschapsbanden tussen Europese partnersteden. In de jaren tussen 1967 en 2010 bestond er een jaarlijks intensief contact tussen Wierden en haar partnersteden Lampertheim (D.), Maldegem (B.) en Ermont (Fr.). Jumelage is een vriendschappelijke manier van elkaar ontmoeten, waarderen en over je eigen grenzen kijken.

Het begon ooit met de muzikale uitwisselingen en concerten tussen Harmonie St. Jans en die van Lampertheim en in de loop van de jaren werden er steeds meer maatschappelijke lagen bij de evenementen betrokken. Jaarlijks organiseerden de drie gemeenten over en weer ontmoetingen, met evenementen in het kader van cultuur, muziek, sport, jeugd, enzovoort.

Tot op de dag van vandaag zijn er internationale vriendschappen en contacten tussen verenigingen, ondanks dat dit nu niet meer zo zichtbaar is in het hedendaagse Wierden.

Deze expositie laat een afwisselende greep uit tal van jumelage-evenementen zien, die onder meer in Gemeente Wierden plaats vonden. Dit zal bij menigeen veel en goede herinneringen oproepen. De expositie loopt van 9 juli tot en met 10 oktober 2022 en wordt feestelijk geopend op zaterdag 9 juli, om 14.30 uur door onze burgemeester mevrouw D. Tigchelaar.

De expositie is te bezoeken in de Van Buuren Stee, Appelhofdwarsstraat 2 te Wierden. De standaard openingstijden zijn: woensdag en donderdag 14.00 tot 17.00, vrijdag 14.00 tot 20.00 en zaterdag 11.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs geteld.

Groepen zijn ook buiten de standaard openingstijden welkom, na een afspraak via het secretariaat van de HKW, mevrouw Leta Evers-Meijer: secretariaat@historischekringwierden.nl of 0546-572652.

Meer berichten