Oekraïners leren de Nederlandse Taal

WIERDEN - De eerste Nederlandse taallessen voor Oekraïners zijn op donderdag 12 mei gegeven. “De opkomst was groot”, aldus de organisatie. “zo’n 16 personen waren aanwezig.” Elke donderdag van 12.30 tot 14.20 uur zullen zij samenkomen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen.

De taallessen worden gegeven door twee vrijwilligers: Grace Donkers en Maryna Kuchmenko. Grace is Nederlands, woont in Wierden en geeft individuele taallessen Nederlands, tevens via het Taalpunt. Maryna is Oekraïens, en woont reeds 11 jaar in Wierden. Maryna heeft de opleidingen vertaler-docent Engels en Duits (Oekraïne) en vertaler Nederlands (Nederland) op zak. Grace en Maryna maken gebruik van verschillende lesmethoden van ‘Het begint met taal’. 

De taallessen worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van ter Steege Samen Aktief B.V. Kent u iemand die mee zou willen doen aan de Nederlandse taallessen of u bent op een andere manier geïnteresseerd? Neem dan contact op taalpuntwierden@stichtingdewelle.nl of bel met 06-31165085.

Meer berichten