<p>Effekt'74 team 3, Jeltje Elsinga, Jasper Woolderink, Martijn van Huijkelom; Zittend de geblesseerde Erik van der Leij.</p>

Effekt'74 team 3, Jeltje Elsinga, Jasper Woolderink, Martijn van Huijkelom; Zittend de geblesseerde Erik van der Leij.

Teams Effekt’74 worden kampioen

WIERDEN - Afgelopen week werd de negende en voorlaatste ronde van de tafeltenniscompetitie gespeeld. In deze fase van de competitie worden de prijzen verdeeld en twee teams van Effekt’74 konden het kampioenschap binnenhalen. 

Voor het eerste team van Effekt’74 kwam dit onverwacht. Mede titelkandidaat Zwolle verloor vrijdagavond verrassend met 3-7 van Blauw Wit uit Almelo. Daardoor had het eerste team zaterdag in de wedstrijd tegen TRIAS uit Twello genoeg aan 5 punten om niet meer ingehaald te kunnen worden. Het begin van de wedstrijd verliep stroef en na drie partijen stond het eerste team met 1-2 achter. Mede onder aanvoering van kopman Rick Luiken, werd de stand omgebogen naar een 3-2 voorsprong en groeide het geloof dat het kampioenschap binnen bereik was. Na een gewonnen partij van Gert-Jan Arends, was het aan invaller Peter Waenink om het kampioenspunt te maken. Tegen een veel sterker geachte tegenstander wist Peter met zijn spel de tegenstander te overklassen en won hij de partij. Kampioenschap en promotie naar de derde divisie landelijk een feit. Daarna werden de resterende partijen ook nog gewonnen waardoor een mooie 8-2 overwinning werd geboekt. Rick wist al zijn partijen te winnen, Gert-Jan en Peter elk twee en ook het dubbelspel (Gert-Jan en Rick) was voor Efffekt’74.

Vooraf werd al wel verwacht dat het derde team van Effekt’74 op vrijdagavond kampioen zou worden. Er waren nog 4 punten nodig en die konden tegen Overa uit Almen worden binnengehaald. Hier wist invalster Jeltje Elsinga het 4e punt te scoren. Uiteindelijk wonnen Martijn Huijkelom, Jasper Woolderink en Jeltje al hun partijen en werd er een eclatante 9-0 overwinning geboekt. Felicitaties voor team 3, dat volgend seizoen in de eerste klasse uit zal komen.

Helaas wisten niet alle teams van Effekt’74 dergelijke mooie uitslagen neer te zetten en werden er afgelopen week ook een aantal wedstrijden verloren. Daardoor moeten een aantal teams in de laatste ronde nog strijden voor klassebehoud. Dat geldt met name voor het tweede team van Effekt’74 dat komende vrijdagavond een overwinning nodig heeft om hun verblijf in de hoofdklasse te verlengen. Komende vrijdag om 20.00 uur in Sportzaal het Noordbroek moet dat gebeuren. Alle aanmoedigingen zijn welkom.

Alle uitslagen

Effekt’74 1 - TRIAS 2: 8-2
Effekt’74 2 - Swift (D) 2: 0-10
Effekt’74 3 - Overa 1: 9-0
DTS 5 - Effekt’74 4: 8-1
DTS 7 - Effekt’74 5: 6-3
Dinkelland 2 - Effekt’74 6: 4-5
Brookshoes 3 - Effekt’74 6: 3-6
DTS 8 - Effekt’74 7: 6-3
Effekt’74 8 - Thibats 2: 5-4
DVO 3 - Effekt’74 8: 8-1
DTS 13 - Effekt’74 9: 4-5

Meer berichten